Bu yıl Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliği Ula ilçesinde Vali İdris Akbıyık’ın katılımı ile yapıldı.

Bu yıl Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliği Ula ilçesinde Vali İdris Akbıyık’ın katılımı ile yapıldı.
18-24 Eylül tarihlerinde kutlanan Ahilik Haftası Muğla’da her yıl değişik bir ilçede kutlanıyor. Bu yıl Ula Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Ahilik Haftasına katılan Muğla Valisi İdris Akbıyık, 'Son yıllarda ülkemizin karşı karşıya kaldığı afetler bizlere Ahiliğin temeli olan dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini bir kere daha hatırlatmıştır. Milli şuurumuzda bu duyguların hala yerini koruduğunu görmek, zor zamanlarda en büyük tesellimiz olmuştur. Birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece aşamayacağımız engel, çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Kardeşlik ve dayanışma ekseninde asırlardan beri bize yol gösteren ahilik anlayışı, ilimizin ve ülkemizin hedeflerine doğru ilerleyişinde de bizlere rehberlik edecektir. İlimizin ekonomisine katkısı olan her girişimi desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle dünyada bir benzeri olmayan ahilik kurumunu bizlere emanet bırakan Pir Ahi Evran-ı Veli’yi ve onun izinde yürüyen gelmiş geçmiş bütün ahileri rahmet ve minnetle yad ediyor; ekonomik ve sosyal hayatımızın temeli olan esnaf ve sanatkarlarımız, tüccarlarımız, sanayicilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum. İşlerinizin hayırlı, kazancınızın bereketli olmasını diliyorum' dedi.
Konuşmaların ardından Yılın Ahisi seçilen berber ustası Şaban İbrahim Dokur’a Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından kaftan giydirilirken, yılın kalfası ve çırağına da onur ödülleri verildi.