Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu 26 Eylül Mevlid Kandil'i dolasıyla Müslüman aleminin kandilini kutladı.

Ustaoğlu: 

Yüce Allah’ın Âlemlere rahmet olarak, insanları doğruya ve hakka hizmet yoluna yöneltmek için gönderdiği sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya gelişini müjdeleyen Mevlid Kandili’ni kutlamanın gönüllerimize verdiği huzuru yaşamaktayız.

Mevlid-i Nebî Haftasını, Hz. Peygamberimizi anmaktan anlamaya giden, onun örnek ahlakını, insanlığa göstermiş olduğu değerleri benimseyerek gelecek nesillere aktarmayı ve milletimizde var olan peygamber sevgisini bir kez daha gönüllerimize perçinlemek düsturuyla kutlamaktayız.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) insanlığı kardeşlik, barış, huzur için ibadete çağırıp onlara mükâfat yollarını açıklamış, Allah’ın hükümlerini göstermiş, merhamet ve şefkati, helâl ve haram şeyleri haber vermiştir. O, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin bütün insanlığa hitap etmekte, herkese doğru yolu göstermektedir. Akıl ve sağduyuya hitap edip insanları birlik, beraberlik, kardeşlik, adalet, eşitlik ve yardımlaşmaya çağırmaktadır.

Bu yıl idrak edeceğimiz Mevlid-i Nebî Haftası “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” teması ile kutlanacaktır.

Peygamberimizin mübarek ağızlarından çıkan her söz, anlam bakımından her Müslüman için birer rehberdir. “Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allah'ın kitabı Kur an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir.” Hadis- şerifleri ile müminlere,  iman ve güzel ahlak, faziletli ve huzurlu bir dünya hayatı ve ahiretin yolunu açmıştır.

İnsanın varoluşa, hayata, ölüm ve sonrasına dair sorularına doğru karşılık bulmasının yolunu açacak en temel değer imandır.  

İstikamet, imanı, ibadeti, ahlakı, sosyal ve ticari ilişkileri hâsılı hayatın her anını ve alanını kuşatan bir kavramdır. İmanda istikamet, Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmamaktır.

Mevlid-i Nebî haftasının bütün insanlığa huzur, güven, kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış getirmesini temenni ediyor, İslam Âleminin ve bütün vatandaşlarımızın mevlid kandilini kutluyorum. (Balıkesir Valiliği)