Antalya’da 2 yıl önce ağır bir ameliyat geçirip, ardından terapi gören Gazeteci Mustafa Tuncel, 'Her durumda yapabileceğimiz şeyler vardır.

Antalya’da 2 yıl önce ağır bir ameliyat geçirip, ardından terapi gören Gazeteci Mustafa Tuncel, 'Her durumda yapabileceğimiz şeyler vardır. Acı çekerken bile oturup ne zaman öleceğim diye beklemenin bir anlamı yok' diyerek başladığı romanını tamamladı. Romandaki olaylar Antalya’nın 2 bin 356 yıl önceki döneminde geçiyor.
Büyük İskender’in ordusuyla Antalya kıyılarında konakladığı ve egemenliğini kurduğu dönemde onunla çarpışmayı göze alan bir dağ kentinin trajik hikâyesini anlattığı romanını iki yıl önce ağır bir ameliyat ve ardından gördüğü terapi süresine sığdıran Gazeteci Mustafa Tuncel, 'Tedavimde harcanan kamu kaynakları bakımından topluma, bana kazandırdıkları ek zaman açısından da hekimlere, diğer sağlık personeline ve pek doğaldır ki aileme karşı kendimi borçlu hissettim. Borcumu ödeyebilmek için kalemimden başka bir gücüm de yoktu. İşte Yaban Lalesi, bu sorumluluğun bir ürünü olarak ortaya çıktı' dedi.
Tuncel, 'Her durumda yapabileceğimiz şeyler vardır. Acı çekerken bile oturup ölümü beklemenin bir anlamı yok bu hayatta' diye konuştu.