Millî Eğitim Bakanlığının "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması" projesi kapsamında; okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak düzenlediği "Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimi" kursu, Balıkesir'de verimli bir şekilde tamamlandı.

Okul öncesi eğitim kurumlarında kazanımların öğrenciler tarafından benimsenebilmesi için doğrudan edinilen yaşantılar önemseniyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de erken çocukluk eğitim programlarında oyun, eğitim sürecinin planlanması ve uygulanmasında en önemli araç olarak kullanılıyor.

Bu kapsamda; Millî Eğitim Bakanlığının Okul Öncesi Eğitim Programı'nda da yer alan "Çocuk oyun aracılığıyla öğrenir, içinde yaşadığı dünyayı oyunla tanır ve kendini en iyi oyun sırasında ifade ederek kritik düşünme becerilerini oyun içinde kazanır." vurgusundan hareketle 25-26 Eylül tarihlerinde düzenlenen "Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimi" kursu; Wilmont Otel'de atölye çalışması olarak gerçekleştirildi. "Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği" çerçevesinde düzenlenen, 2 eğitici öğretmen tarafından verilen teorik ve uygulamalı eğitimlere; Balıkesir bulunan 22 okul ve 52 okul öncesi öğretmen katıldı.

Oyunun yaratıcılık, problem çözme, kendini keşfetme ve geliştirme gibi birçok yönden çocuklara kazanımlar sağladığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; hayat boyu bir öğrenci olduğu farkındalığıyla seminer ve kurslara katılarak gelişim sürecine etki eden tüm kazanımlarla sınıflarına dönen, öğrencilerine sağlıklı ve mutlu bir öğrenme ortamı sağlamak için çaba sarf eden öğretmenlere teşekkür etti. (Haber Merkezi)