4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Ayvalık Belediyesi Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, hayvan dostları ve minik öğrencilerle birlikte kutladı. Başkan Ergin, can dost edinmek isteyen hayvanseverlere bir mesaj da vererek, “Satın alma sahiplen” dedi.

Öğrenciler tarafından ziyaret edilen ve mamalar hediye edilen barınak sakinleri keyifli ve mutlu bir gün geçirdi. Proje aşamasındaki yeni barınak hakkında da bilgi veren Başkan Ergin, sokaktaki dostlarla bir değil her gün ilgilendiklerini, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına, onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına kadar her türlü detayı titizlikle önemsediklerini söyledi.

Bu özel günde çocuklarla birlikte barınağa ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergin, “Can dostlarımıza olan sevgimizin bir gün değil her gün. Onların konforlu bir yaşam sürmeleri için yeni bir barınak alanı belirledik. Bir hastane kalitesinde can dostlarımızın bakımları, tedavileri gerçekleştirilecek. Öğrenme sürecinde olan çocuklarımızın sokak hayvanları konusunda farkındalıklarını ve sosyal duyarlıklarını geliştirmek bizim sorumluluğumuz. Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren hayvan sevgisini aşılamak bizim için çok önemli” dedi. (Haber Merkezi)