Başta Merkezefnedi ilçesinde ikamet eden Denizlili vatandaşlar, bunaltıcı sıcak havalarda Şemikler Doğal Yaşam Parkı’nda rahatlıyor.

Başta Merkezefnedi ilçesinde ikamet eden Denizlili vatandaşlar, bunaltıcı sıcak havalarda Şemikler Doğal Yaşam Parkı’nda rahatlıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da 'Yaz güneşi hala üzerimizdeyken hemşehrilerimizi Şemikler Doğal Yaşam Parkımıza, keyifli bir hafta sonu geçirmeye bekliyorum' dedi.
Gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilçenin çehresini değiştiren Merkezefendi Belediyesi, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Yıllarca bakımsız bırakılmış ve kaderine terk edilmiş Şemikler Vadisi, canlıların doğal yaşam alanları korunarak bir doğal yaşam parkına dönüştürüldü. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören, içerisinde ağaç evler, oturulacak çardaklar, gemi temalı ahşap oyun alanı, spor aletlerinin bulunduğu üç adet doğayla uyumlu ahşap oyun alanı, macera parkuru, üç adet orman evi, su değirmeni, dere üstünde beş adet köprü, şelale ve yürüyüş yolu bulunan park, Denizlililerin şehir stresinden ve gürültüsünden uzak ve doğayla iç içe olmasını sağlıyor. Merkezefendi’yi daha yaşanabilir daha güzel bir hale getirmek için özveriyle çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, 'Açıldığı ilk günden bu yana Şemikler Doğal Yaşam Parkımızda hemşehrilerimiz keyifli ve huzurlu vakit geçiriyor. Yediden yetmişe herkesin büyük ilgi gösterdiği parkımız, yaz güneşi hala üzerimizdeyken hemşehrilerimizi bekliyor' diye konuştu.