Milli Eğitim Bakanlığının eğitime sunduğu geniş imkanlar doğrultusunda bina güçlendirmesi kararı verilen, inşaatı tamamlanan ve devam eden okullar ile Eğitim şehri Balıkesir'in eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılıyor.

Balıkesir'de yeniden yapımına karar verilen ve yıkımı yapılarak inşaatı devam eden okul ve pansiyon binalarındaki gelişmeler eğitim camiasının yüzünü güldürüyor. Okulların, çocukların hayalleri, umutları ve geleceklerinin yeşerdiği, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı öğrenme ortamları olduğu bilinciyle çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Balıkesir'de deprem güvenliği açısından bina güçlendirmesi kararı verilen 63 okulun güçlendirme çalışmaları tamamlanarak öğrencilerin nitelikli eğitim öğretim ortamlarında gelecek inşalarının sağlam atılacağı eğitim yuvaları oluşturuldu. 10 okulun ise güçlendirme çalışması devam ediyor. 3 özel eğitim anaokul tamamlanarak eğitime kazandırılırken 15 okul öncesi binanın yapımı devam ediyor. Ayrıca Balıkesir genelinde 12 okul binası tamamlanırken 62 eğitim yatırımının da yapımı sürdürülüyor. Sürdürülen ve tamamlanan eğitim yatırımları için ilçelere ziyaretler gerçekleştiren Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri Güner Bahadır ve Yaşar Ciğer eşliğinde Ayvalık ve Edremi'te devam eden eğitim yatırımlarında incelemelerde bulundu. Ayvalık'ta yapımı devam eden Mehmet Can Övünür Anaokulu ve Sakarya Ortaokulunu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. (Ebru Erdem)