Lig’in 5.

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Erzurumspor, sahasında Altay’ı 4-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından iki takımın teknik deirektörleri açıklamalarda bulundu.
Altay Teknik Sorumlusu Mustafa Ati Göksu, Erzurumspor maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, 'Geçen hafta milli maç dolayısıyla bir boşluk vardı. O boşlukta iyi de hazırlanmıştık ama işte futbol hepimizin gördüğü gibi hata oyunu. Hatalar da üst üste geldi. İlk devre çok basit futbolda olmayan basit hatalar. İki sıfır sonra üçüncü gol. Yani o da kendi kalemizi attık diye düşünüyorum ama ne yapacaksın. Sen hata yapıyorsun. Rakip de hatandan faydalanıyor ve golünü atıyor ve futbolda da en önemli şey hatadan sonra telafi yoluna gitmek, telafi yoluna da gidemedik. 3-0’ken bir tane pozisyonumuz vardı. Onu da gol yapsaydı, 3-1 olsaydı belki oyunun şekli değişebilirdi ama değişmedi. Ben Erzurumspor’u da tebrik ediyorum. Galibiyetlerinden dolayı ve başarılarının devamını diliyorum' dedi.
Erzurumspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, 'Daha önce de söylemiştim. Ligin ilk altısı içindeki çok fazla transfer yapan, iyi oyuncular kadrosuna katan dört takımla oynamıştık. Bu dört takımın dört maçında galibiyete yakın olan taraf bizim takımımızdı. Hatta en son oynadığımız iç saha maçında Manisaspor maçında gerçekten bugünkünden daha iyi bir futbol oynayıp o gün kaybetmiştik ama o gün kaybettiğimiz maçın sonrasında da oyuncularımızın iyi yolda ve bu işi çok büyük özveriyle bir sahiplenmiş şekilde götürdükleri ve performanslarının da giderek artacağını söylemiştik. Daha sonra Urfa maçı gerçekten bizim adımıza yine hani ortada bir maçtı. Maçın son yirmi dakikası biraz o maçta sıkıntılı gözüktük ama maçın yetmiş dakikasında galibiyete yakın olan taraf yine bizdik. Deplasmanda Urfa’da ligin önemli takımlarından çok fazla sayıda transfer yapan, ilk altısı içerisindeki takımlarından bir tanesiydi. Altay bu ligin deneyimli, özverili, onların da çok iyi oyuncuları olan bir takım ama bugün gerçekten biz sahaya çok iyi yayıldık. Oyuncularım hem defansif hem ofansif, gerçekten çok özverili ve çok disiplinli oynadılar. Girdiğimiz pozisyonlarda Manisaspor maçında aksine gole çevirince bugün bizim adımıza aslında rahat gibi gözüken bir maç ama gerçekten çok zor bir maçtı. Çünkü maçın kırılma anları var. Gol pozisyonlarını değerlendiremediğimiz zaman, oyuncularımızın moral motivasyonu düşüyor, bir güvensizlik oluşuyor. Mutluyuz. Dediğim gibi oyuncuların en büyük pay burada oyuncuları devam ettirmemiz gerekiyor. Onlarla da bunu konuştum biraz önce, devam ettirmemiz gerekiyor. Yani oyuncular bu özverisini, bu isteğini, bu artışını devam ettirmesi gerekiyor. Hepsine teşekkür ederim' diye konuştu