Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, bir basın bildirisi yayınlayarak “Terör devleti İsrail’i kınıyorum. Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez” diye belirtti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı yaptığı basın açıklamasında 'Terörist İsrail güvenlik güçlerinin, yine bir Ramazan Ayı’nda, Müslümanların istikbali ve istiklali olan Kudüs’ün, Harem-i Şerif'in kudsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi' ne sığınanlara müdahale etmesini ve ibadet amacıyla mescidde bulunan çok sayıda Filistinli sivili gözaltına almasını kınıyorum, lanetliyorum. Mübarek Ramazan Ayı’nda Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Başta Gazze olmak üzere bölgede yaşayan Müslümanların can güvenliğinden büyük endişe
duyuyorum. İsrail hükümetinin, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına yol açabilecek her türlü tahriki, eylemleri ve saldırıları derhal durdurması gerektiğini ifade ediyorum. Türkiye olarak her zaman Filistin’in ve Filistinlilerin yanındayız.
Filistin özgür olana kadar desteğimiz devam edecektir' dedi.