VATAN PARTİSİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI.

Vatan Partisi Balıkesir Milletvekili adaylarını İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantı ile kamuoyuna tanıttı. Toplantıda milli güvenlikten ekonomiye, kadın hareketinden sağlık sektörüne, eğitimden tarıma, Büyükşehir yasasından turizme kadar partinin programını ve seçim bildirgesi paylaşıldı.
Vatan Partisi Balıkesir Milletvekili Adayı Emre Albayrak partisinin politika ve ekonomi konusunda yapacaklarını anlattığı toplantıda diğer adaylar da kendi alanları konusunda açıklamalarda bulundu. Vatan Partisi Birinci Sıra Milletvekili Adayı Emre Albayrak, “Bu seçimler köklü değişimlerin işareti olacak. Vatan Partisi bu köklü değişimler için mücadele veren tek partidir. Milletimizden bize yetki vermesini istiyoruz” dedi.

“ZOR DÖNEMİN EŞİĞİNDEYİZ”
14 Mayıs seçimlerinde Vatan Partisi listesinden seçime girecek olan Birinci Sıra dayı Emre Albayrak partisinin politika ve ekonomi konusunda yapacakları hakkında açıklamalarda bulundu. Albayrak, şunları söyledi:
“Türkiye zor bir dönemin eşiğindedir. Baktığımız zaman dört tarafımız Amerikan üstleriyle çevrili. Buradan bir milli güvenlik sorunumuzun olduğu aşikar. Millet İttifakında bulunan partiler Biden’ın Türkiye’de Tayyip Erdoğan’ı devirme planlarında rol alıyorlar. Diğer taraftan Cumhur ittifakı da Amerika’dan korkmaktadır. En son Finlandiya’nın NATO’ya alındığı meclis oylamasında da gördük ki mecliste bulunan büyün partiler NATO’ya evet dediler. Yine her iki ittifak açısından değerlendirecek olursak birisinin eli HDP’nin yanındadır. Diğerinin eli HÜDAPAR’ın yanındadır. Yani Türkiye HDP ve HÜDAPAR seçenekleri arasına sıkıştırılmıştır. Dolayısıyla Türk milleti bu iki terör bağlantılı ittifakın arasına sıkıştırılamayacak kadar büyüktür. Hükümet yine zaaf içindedir. Bakın HDP kendi ismiyle değil başka bir isimle seçime giriyor. Buna rağmen devlet bütçesinden 540 Milyon TL HDP’ye para veriyor. Manzara buysa tarihi Vatan Partisini göreve çağırmaktadır. PKK ve FETÖ’nün kökü mutlaka kazınacaktır. Türkiye Amerika’nın tehditlerine asla boyun eğmeyecektir. Milli güvenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit eden NATO üstleri kapatılacaktır. NATO’dan çıkılacaktır. Ülkemiz komşularıyla ve Asya ülkeleriyle iş birliği yapacaktır. 

“ÜRETİMİ AYAĞA KALDIRMAK ZORUNDAYIZ”
Diğer yandan üretimi ayağa kaldırmak zorundayız. Bugün köylere gittiğimizde çiftçilerin üretemediğinden şikayet ettiğini görüyoruz. Gübre, yem ilaç fiyatlarından şikayet ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla buralarda çözüm üretmek durumundayız. Yine enerji sorunu gündemdedir. Bakın meclisteki bütün partiler NATO’cudur ama NATO’ya üye olan hiçbir ülkeni doğalgazı benzini mazotu yoktur. Peki, Türkiye’de asıl sorun ne? Enerji güvenliğini sağlamak, yani enerjiyi daha düşük fiyatlara çekebilmek. Dolayısıyla bizim komşularımız enerji dostu komşular. Rusya, İran, Irak bu ülkelerle Türkiye’nin hem ekonomik hem siyası hem de askeri olarak iş birliğine girmesi gerekmektedir. Bir diğeri bugün serbest piyasa ekonomisinin Türkiye’yi getirdiği yer. Türkiye’nin 300 Milyar dolar kaynağı bu8 gün yurt dışı bankalarında yatmaktadır. Biz diyoruz ki bu parayı yasal tedbirlerle Türkiye’ye getirelim. Bu para sahiplerini üretime yönlendirelim. Bu iş adamları Türkiye’de fabrikalar açsın istihdamımızı yükseltelim. 

“MİLLETİMİZDEN YETKİ İSTİYORUZ”
Bütün bunlardan çıkan sonuç şudur. Türkiye’nin ihtiyacı güçlü devlet üreten millettir. Her gün medya da partilerin oyları hakkında tahminler yürütülmektedir. Oysaki seçimler milli iradenin tecellisidir. Dolayısıyla milletin oyu kimsenin ipoteği altında değildir. Bu günden şu parti kazanacak şu parti şu kadar oy alacak gibi tahminler gerçek dışıdır. Bu seçimler köklü değişimlerin işareti olacak. Vatan Partisi bu köklü değişimler için mücadele veren tek partidir. Milletimizden bize yetki vermesini istiyoruz.

“PARTİ PROGRAMI AÇIKLANDI
Vatan Partisi Balıkesir Milletvekili Adayı Emre Albayrak’ın ardından listede yer alan Ethem Dülgeroğlu, Engin Deniz Tören Aksoy, Ayfer Yalçın, İlhan Ağar, Ali Solak, Ramazan Erişen ve Ümmühan Gümüş ise Vatan Partisi’nin kadın hareketi, sağlık, eğitim, üretim ve tarım, turizm ve büyükşehir yasası konularında yapılacakları anlattı. (Haber Merkezi)