Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda düzenlediği programla Balıkesir Milletvekillerini tanıttı.

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yapılan aday tanıtım töreninde 14 Mayıs’taki seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’ncü Cumhurbaşkanı yapma sözü verildi. Gövde gösterisine dönüşen etkinlikte 9 Milletvekili adayı Ensar Aytekin, Serkan Sarı, Burak Dalgın (DEVA Partisi-Kontenjan) , Seval Bozkurt, Selim Panç, Fatma Salı Karabacakoğlu, Dilek Yalçın, Gülizar Yıldız, Muharrem Koç ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile CHP'nin 9 ilçe Belediye Başkanı da hazır bulundu. 

Köybaşı, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak göreve talibiz”

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, seçim startını verdiklerini  ifade ettiği toplantıda 15 Mayıs sabahı ülkeye baharın geleceğini ifade etti. Köybaşı, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023'ten geriye baktığımızda tek adam rejiminin yanlış uygulamaları sonucunda, “yetersiz olsa da bizden olsun” mantığı ile yapılan liyakatsiz atamaların sonucu eğitimde, ekonomide, dış politikada ülke kaosa sürüklenmiş yönetilemez hale gelmiştir. 
Sevgili arkadaşlar, bu iş bilmez, liyakatsiz kadroların uygulamaları ile ülkemizde orta direk yok olmuş ve daha düşük gelire sahip yoksul sınıfla eşitlenmiştir. Ülkemizde asgari ücret genel geçer ücret olmuş çalışanların neredeyse %75 i asgari ücret seviyesinde ücrete mahkum edilmiştir. 
Uygulanan yanlış politikalar sonucunda ülkemiz endüstriyel ve tarımsal üretimden koparılarak ithalat yoluyla dışa bağımlı hale getirilmiştir. Gıdaya erişimi zorlaştıran fiyat artışları yurttaşlarımızı yetersiz ve sağlıksız beslenmeye zorladığını hepimiz yaşayarak görüyoruz. 
Geçtiğimiz 1 yıl içinde; tüm ürünler hızına yetişilemeyecek oranlarda zamlanmıştır. Güzel ülkemiz; ben ekonomistim diyen, tek adamın yazdığı iktisat teorisinin en pahalı deneyinin yapıldığı bir ülke haline getirilmiştir. Gelir seviyesi düşen yurttaşlarımızın yükselen bu fiyatlar karşısında alım gücü tamamen erimiş, temel gıdaya bile erişemeyen, çocuklarını besleyemeyen ciddi bir nüfus yoğunluğuna ulaşılmıştır. 
Ülkemiz, ne acı ki açlıktan çocukların öldüğü ülke konumuna getirilmiştir. Bu karanlık tablo gençlerimizi umutsuzluğu sürüklemiş kurtuluş umudu olarak yurt dışını görmelerine sebep olmuştur. 
Çocuk istismarları ve kadın cinayetleri ise başlı başına birer toplumsal travmaya dönüşmüştür. Kadın cinayetleri dışında kadınlarımız bu kafaların uygulamaları nedeniyle çalışma hayatının dışına itilmiştir. Yurttaşlarımız paralı hale gelen Eğitim ve sağlıkta ki yüksek ücretler nedeniyle bu temel hizmetlere dahi ulaşamaz hale getirilmiştir.
Kırsal boşalmış, kentler nüfusları taşıyamaz hale gelmiştir. Ülkemizdeki temsili demokrasi neredeyse rafa kaldırılmış bizleri  temsilen seçerek Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderdiğimiz 600 milletvekili  tamamen devre dışı bırakılmış bizleri temsil  edemez hale getirilmiştir. Üretilen korku politikaları ve kalıcılaşan adaletsizlik yurttaşlarımızı karamsar ve umutsuz hale getirmiştir. Şunu da belirtmek isterim ki beyler attığınız terörle ilişki çamuru bizde tutmaz. Biz salonlarda otellerde kurulmuş parti değiliz, biz misakı milli sınırlarının çizildiği kurtuluş savaşının top mermileri altında kurulduk. Terör nerden gelirse PKK, FETÖ, Hizbullah hepsini lanetliyoruz. Habur’da Oslo’da Dolmabahçe’de terör örgütü ile yapılan pazarlıkları lanetliyoruz. Bize çamur atmaya çalışmayın elleriniz çamur içinde. Hizbullahı önder almış HüdaPar ile ortaklık yapan bize terörist diyor biraz utanın. 
Sevgili dostlar bütün bu olumsuzlukları düzeltmek üzere 13. Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi ve  millet ittifakı olarak göreve hazırız.  Aramızda bulunan genç, dinamik, liyakatli 9 milletvekili adayımız ile bu zor göreve talibiz. Bu kadrolar yeniden kuruluşu ve devletin ayarlarına döndürülmesini sağlayacak zor bir görevi başaracaklar. Kendilerini yürekten kutluyorum, başarılar diliyorum.” dedi. 

Köybaşı, "İnanıyoruz ki 2023, umudun, birlikteliğin, barışın, kucaklaşmanın yılı olacak!"

Başkan Köybaşı, "Çok zor bir seçime hazırlanıyoruz, bir anlık rehavete tahammülümüzün olmadığının farkındayız. Ancak;
 Bizler İnanıyoruz ki 2023, umudun, birlikteliğin, barışın, kucaklaşmanın yılı olacak. İnanıyoruz ki 2023, İnsan onuruna yaraşır bir yaşamın yılı, Demokrasi zaferinin yılı olacak. Liyakatin, şeffaflığın, kuvvetler ayrılığının, kirlilikten arınmış namuslu siyasetin yılı olacak. İnanıyoruz ki 2023, 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' diyen gerçek vatanseverlerin yılı olacak. Ve hep birlikte diyoruz ki; Uzakta unutulmuş kardeşim, gel yan yana yürüyelim. Sana söz, gerçekten yaşamaya başla diye geliyoruz. 
Sadece  boş çantayı doldurmak için değil, evladının gözüne dolu dolu, umutla bakabilmen için geliyoruz. Sana söz, bu güzel ülkenin insanları yeniden hayal kurabilsinler diye geliyoruz. Dünyanın bir ucundan ‘Anne ben dönmem’ diyen evlat, sana söz, içinde öyle bir umutla döneceksin ki geliyoruz. Kaybettiğin her yıl, her an, her kuruş, her gülüş sana fazlasıyla geri dönsün istiyoruz. Sana söz, yine baharlar gelecek, sana söz, umut bitmeyecek. Sana söz 15 Mayıs'ta güzel ülkeme baharlar gelecek. 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne hep birlikte uğurlayacağımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu 27 nisan Perşembe günü Balıkesir’de bizlerle olacak. Başlıyoruz dedik başladık, yolumuz açık olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Adayları Ensar Aytekin, Serkan Sarı, Burak Dalgın, Seval Bozkurt, Selim Panç, Fatma Salı Karabacakoğlu, Dilek Yalçın, Gülizar Yıldız, Muharrem Koç Ali Hikmet Paşa Meydanında CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın yaptığı basın açıklamasıyla birlikte halkın desteğiyle tam kadro sahaya indi. (Haber Merkezi)