Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) Rektörlük, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Müzik Topluluğu tarafından, Rus müzik topluluğu “Rönesans Orkestrası”nın katılımıyla bir konser programı düzenlendi.

Müzik Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. H. Hakan Okay’ın eserler ve sanatçılar hakkında sunumu eşliğinde gerçekleşen konserde, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve sanatseverler yer aldı. Rus klasik eserlerinin yanı sıra Türk müziği eserlerinin de seslendirildiği konser, büyük beğeni ile izlendi.

Konserin sonunda BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu sanatçılara ve izleyenlere teşekkür ederken, Balıkesir Üniversitesi olarak uluslararası düzeyde bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikleri Balıkesir'de gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti. Rönesans Orkestrasını ve aynı hafta içerisinde resim sergisi gerçekleştiren Polina Ilyushkina’yı Balıkesir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Oğurlu, sanatçılara teşekkür ederek belge ve hediyelerini takdim etti. Rönesans Orkestrası müzisyenleri ve Ressam Polina Ilyushkina da Balıkesir Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, gösterdikleri ilgiden dolayı sanatseverlere teşekkür etti. (Haber Merkezi)