DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Milletvekili Dalgın Bandırma’ya depreme dayanıklı yeni bir hastane inşa edilmesini istedi.

Kapasite yetersizliği, ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar ve depreme dayanıklılığına ilişkin çekinceler nedeniyle bölgenin ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olan Bandırma Devlet Hastanesi’ni gündeme getirdi.

Dalgın, 1995 yılında yapımına başlanan Bandırma Devlet Hastanesi’nin, ilçenin 165 bin kişilik nüfusuna ek olarak Erdek, Adalar, Gönen ve Manyas gibi çevre ilçelerden gelen hastalara da hizmet verdiğini belirtti. Bu nedenle, hastanenin mevcut kapasitesinin artık bölgenin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiğine dikkat çekti. 1999 depreminden önce inşa edilen hastanenin depreme dayanıklılığı konusunda da çekinceler olduğunu belirten Dalgın, ilçe merkezine uzaklığı ve toplu ulaşım sisteminin yetersizliği nedeniyle hastaneye ulaşımın da vatandaşlarımız için büyük bir sorun olduğunu dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ DALGIN’DAN FAHRETTİN KOCA’YA SORU!

Burak Dalgın, bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’ya şu soruları yöneltti: “Bandırma ve çevre ilçelerin ihtiyacı göz önünde bulundurularak, bölgeye yeni bir hastane inşa edilmesi planlanmakta mıdır? Yakında TBMM’ye sunulacak olan 2024 bütçesinde bu konuda ne kadarlık bir ödenek ayrılması düşünülmektedir? Bandırma Devlet Hastanesi ve çevre ilçelerdeki hastane ve sağlık ocaklarının depreme dayanıklılıkları ve kapasite yeterliliklerine ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldıysa, sonuçları nelerdir? Mevcut hastanenin bulunduğu konumun şehir merkezine uzaklığı ve ulaşım sıkıntısı dikkate alındığında; Bandırma şehir merkezinde acil polikliniği ve yoğun talep gören bazı polikliniklerin yer aldığı bir sağlık merkezi kurulması planlanmakta mıdır?”

 

(Rabia Şevval Çakmak)