CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI: MÜLAKAT BELASI HEMEN KALDIRILMALIDIR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, seçim öncesi kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağı sözü veren AKP iktidarının bir kez daha vatandaşlara verdiği sözü tutmadığını söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Seçimler öncesinde AKP’nin vaatlerinden biri de kamudaki işe alımlarda mülakat uygulamasının kaldırılması ve KPSS puanına göre atama yapılmasıydı. Seçime kısa süre kala dönemin Milli Eğitim Bakanı da, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılacağını söylemişti. Mülakatlar devam ediyor. Mülakatı kaldırma sözü yalan oldu. Kaldırılacağı da yok! AKP iktidardan gitmedikçe torpil, adam kayırma, eş, dost, akraba işe yerleştirme dönemi de bitmeyecek. Sözü ver oyu kap ama bir de sözünü tutma. AKP’nin yalan siyaseti budur” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Serkan Sarı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi 11 Nisan’da "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında, mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" vaadini verdiğini hatırlattı. Serkan Sarı, AKP Seçim Beyannamesi'nde de kamu görevine ilk defa yapılacak atamalarda mülakat usulünün kaldırılacağı ve atamaların yazılı sınav sonuçlarına göre yapılacağını açıklandığına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB’in mülakatla personel alımına devam edeceğini açıklamasına tepki gösterdi. CHP’li Milletvekili Sarı; şunları söyledi:

“Eğitim öğretim ve akademik hayatlarını bitirerek bir işe girme hayali kuran gençlerimizin hayalleri yine AKP tarafından çalındı. Çalışma hayatına başlamak için önlerindeki sınavları başarı ile geçen ve hatta KPSS’den yüksek puan alarak bir umut ile yarının hayalini kuran gençlerimiz yine mülakat engeli ile karşı karşıya. Çünkü gençlerimiz girecekleri mülakat sınavlarında kayırılan eş, dost, akraba ve liyakatsizler için hayalini kurdukları gelecekten koparılacaklar. Bu evlatlarımızın hakkını hukukunu korumak için elimizden gelen bütün mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. KPSS'ye giren gencimiz kaç puan alıyorsa puanına göre kamuda işe yerleştirilmelidir. AKP iktidarı sözünü tutmalı ve seçim öncesi verdiği söz olan mülakat belasını hemen kaldırmalıdır.” (Rabia Şevval Çakmak)