Manisalı vatandaşları, bozuk zeminli yollardan kurtararak, güvenli yollarla buluşturmak için çalışan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yeni bir rekora daha imza attı.

Manisalı vatandaşları, bozuk zeminli yollardan kurtararak, güvenli yollarla buluşturmak için çalışan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yeni bir rekora daha imza attı. Sezona 750 kilometre hedefiyle başlayan Büyükşehir Belediyesi, aşırı sıcaklara rağmen ekiplerin özverili çalışmasıyla 950 kilometreye ulaşan asfalt çalışması yaptı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu sezon asfalt çalışmalarına 750 kilometre hedefiyle başladı. Büyükşehir Belediyesi, ekiplerin gece-gündüz demeden özverili çalışmasıyla 750 kilometre hedefine geçtiğimiz ay ulaştı. Modern iş makineleri ve gerekli malzeme stokuna sahip olan ekipler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla çalışmalara ara vermedi, Manisalı vatandaşları modern yollarla buluşturmak için asfalt çalışmalarına devam etti. Özveriyle devam eden çalışmalarda son durumu paylaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, 'Başkanımız geçtiğimiz mecliste yeni hedefimizin 850 kilometre olduğunu açıklamıştı. Gece-gündüz, bayram demeden çalışan ekiplerimiz bugün itibariyle sathi kaplamada 900 kilometreyi aşmış durumda. Sıcak asfaltı da eklersek şu an itibariyle 950 kilometreye ulaşan bir yol çalışması yaptık. Hava şartları el verdiği ölçüde de başkanımızın talimatıyla bu rekoru yenilemeye, yol çalışması yapmaya devam edeceğiz. Sezon başında da gerek malzeme, gerek iş makinesi takviyesi yapmıştık, çalışmaya gücümüz var. Bu sezon kırsal kalkınma anlamında da oldukça verimli geçti. Yeni gelen projelerle toplam 38 kalemde 150 milyona yaklaşan bir bütçeyle kırsal kalkınmaya destek oluyoruz. Bu yol çalışmaları da kırsal kalkınmaya destek oluyor. Özellikle, köylerde yaşayan vatandaşlarımız bu yolları sıkça kullanıyor. Sizlerin aracılığıyla ekiplere çok teşekkür ediyorum' dedi.
Bu sezon aşırı sıcaklara rağmen ekiplerin özveriyle çalıştığına dikkat çeken Öztozlu, 'Çok zor şartlarda çalışıyorlar. Bu sezon rekor sıcaklıklar yaşadık. Meteoroloji geçtiğimiz aylarda belirtilen günlerde rekor sıcaklıklar olacağını açıklamıştı. Başkan bey, hava sıcaklığının rekor düzeyde sıcak olduğu o günlerde çalışmaya ara verilip ekiplerin dinlenmesini iletti, ben de bunu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanı Kurtuluş Bey’e ilettim. Ekipler yapılan toplantıda, işler yarım kalmasın diye, kendi istekleri ile çalışmak istediğini iletti. O rekor sıcaklıklarda bile ekipler çalıştı. Tabii, böyle bir ekibe de rekor dayanmıyor. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.