Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ aldı.

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ aldı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ‘Karganın Uykusu’ filmindeki performansıyla ‘Ahmet Ağğün’ alırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise ‘Cam Perde’ filmiyle ‘Selen Kurtaran’ aldı. Ayrıca gecede Türk sinemasının iki önemli ismi Türkan Şoray ile Kadir İnanır’a ‘Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü’ takdim edildi.

30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin büyük ödül töreni, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yaklaşık 2 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Ödül töreni, birbirinden ünlü sanatçıların kırmızı halıdan geçerek, törenin yapılacağı salona gelmesiyle başladı. Törene, kent protokolü, sanatçılar ve çok sayıda izleyici katıldı. Sunuculuğunu oyuncu Yetkin Dikinciler ve televizyon sunucusu Gülay Afşar’ın yaptığı gecede ödül töreni öncesi Bülent Ortaçgil sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi.

'Adana sinema ruhunu iyi yansıtıyor'
Törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın festivaller kenti olduğunu belirterek, 'Adana’yı en çok sanatçı yetiştiren illerden birisi olduğu için çok seviyorum. Altın Koza’nın Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından birisinin olmasının nedeni Adana’nın sinema ruhunu iyi yansıtmasından kaynaklanıyor' dedi.

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’a ödül
Öte yandan gecede Türk sinemasının iki önemli ismi Türkan Şoray ile Kadir İnanır’a 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü' takdim edildi. Bu sırada konuşan Türkan Şoray ve Kadir İnanır, ödül aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından İnanır ve Şoray el ele seyircileri selamladı.

Köpeğiyle ödül törenini izledi
Öte yandan Şendağ Öztoprak isimli sağlık çalışanı ödül törenini ‘Pomerian’ cinsi, ‘Şila’ isimli köpeğiyle birlikte gelerek izledi. Konuşmaların ardından finalde yarışan filmlerin gösterimleriyle devam eden törende, festival çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerin görüntülerinin yer aldığı tanıtım filmi gösterildi. Tören, ödüllerin takdim edilmesiyle sürdü.

30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ filmi aldı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ‘Karganın Uykusu’ filmindeki performansıyla ‘Ahmet Ağğün’ alırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise ‘Cam Perde’ filmiyle ‘Selen Kurtaran’ aldı. ‘Karganın Uykusu’ 6 ödül alarak geceye damga vurdu.

Festivalde, ödüle layık görülen sanatçı ve eserler şöyle:
En İyi Film: Sanki Her Şey Biraz Felaket
Yılmaz Güney Ödülü: Karganın Uykusu
Adana İzleyici Ödülü: Karganın Uykusu
Jüri Özel Mansiyon Ödülü: Leyla, Reyhan, Asya (Bir Gün 365 Saat)
En İyi Yönetmen: Umut Subaşı (Sanki Her Şey Biraz Felaket)
Senaryo: Umut Subaşı (Sanki Her Şey Biraz Felaket)
En İyi Kadın Oyuncu: Selen Kurtaran (Cam Perde)
En İyi Erkek Oyuncu: Ahmet Ağğün (Karganın Uykusu)
Müzik: Canset Özge Can (Karganın Uykusu)
Görüntü Yönetmeni: Ziya Kasapoğlu (Karganın Uykusu)
Sanat Yönetmeni: Meral Aktan (Annesinin Kuzusu)
Editing: Fikret Reyhan (Cam Perde)
Yardımcı Kadın Oyuncu: Elit İşcan (Suyun Üstü) , Nilay Erdönmez (Yüzleşme)
Yardımcı Erkek Oyuncu: Necip Memili (Annesinin Kuzusu) , Okan Urum (Yüzleşme)
Umut Veren Genç Kadın: Deniz Altan (Kıyıda)
Umut Veren Genç Erkek: Eser Ağcalı (Karganın Uykusu)
FİLMYÖN En İyi Yönetmen Ödülü: Açık Kapılar Ardında (Alp Giray Uğurlu)
SİYAD En İyi Film: Sanki Her Şey Biraz Felaket (Umut Subaşı)
Kadir Beycioğlu Jüri Özel Ödülü: Cam Perde