Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri tamamlanmasının ardından yankıları da devam ediyor. Kurtdere güreşlerinde kendilerine danışılmadan kararlar alındığını öne sürerek protesto eyleminde bulunan Başpehlivanların ardından Başaltı pehlivanları da güreş organizasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Yağlı güreşlerde puanlama sisteminin uygulanmasını doğru bulduklarını belirten Başaltı boyu pehlivanları, uygulanan ödül sistemi nedeniyle her boyda güreşen pehlivanların mağdur edilmediğini dile getirdi.

“YENİ SİSTEM TEŞVİK EDİYOR”

Başaltı boyu pehlivanları yaptıkları açıklamada şunlar yer verdi:

Bu lig güreşlerinde kazananlar güreş yapan tur geçen ve müsabakaya katılan bütün sporcular özellikle güreş yapan alt boylarda ki genç kardeşlerimizdir. Derece yapamasa bile geçtiği tur başına ücretini alan minikten tozkoparana desteden küçük orta boylarına kadar bütün alt boylardaki sporcu kardeşlerimiz derece yaptığı zaman ki aldığı ücretler sporcuyu memnun etmektedir. Türk güreşine katkı anlamında yeni başlayan sporcu kardeşlerimizi teşvik etmektedir. Ayrıca antrenörlerinde derece yapan sporcu çıkartması durumunda ödüllendirilmesi de muazzam doğru bir karardır.

“EKSİKLİKLER GİDERİLECEKTİR”

Eksiklikleri kurultayda konuşarak yeni sezonda daha kusursuz bir lig güreşleri olması ancak istişareyle mümkündür. Elbette yolluklar ve ödüller yeni sezonda uygun şekillerde yeniden düzenlenecektir ki Sayın Federasyon Başkanı İbrahim Türkiş bu konuda gereken sözü de vermiştir.

“BOY YÜKSELMELERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Bütün boylarda liglerde üst boya çıkan kardeşlerimiz özelliklede başaltından başa çıkan son üç yıldaki kardeşlerimizin bu seneki yapılan lig güreşlerinde baş boyunda ilk 24'e kalması bizi ayrıca gururlandırmıştır. Güreşe olağanüstü bir heyecan kattıkları tartışılmaz bir gerçektir. Bu anlamda bu kadar emek verip hizmet eden ve seneye bütün konularda temsilcilerle oturup ödüller yolluklar ve diğer bütün projelerde istişare edip daha iyi şekillere sokacağını beyan eden Federasyon başkanı ve ekibine teşekkür ederiz. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başaltından başa ilk dört lig güreşlerinden iki kişi Elmalı’dan bir kişi başa çıkartılmasını destekliyor ve devamını talep ediyoruz bu kararları devam ettirmek ve geliştirmek federasyonumuzun ve ekibinin işi sahalarda Türk güreşine yakışır Türk milletine heyecan dolu ata sporuna yakışan güreşi yapmakta bizim işimiz diyor saygılarımızı sunuyoruz.”(Rabia Şevval Çakmak)