31. düzenlenen Ayvalık Engelliler Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış töreni, kortej yürüyüşü ve her akşam Sarımsaklı Pazaryeri’nde yapılan eğlenceli etkinliklerin sonunda yakılan kamp ateşiyle noktalandı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Ayvalık’ın özel misafirleri, yıllardır olduğu gibi bu yıl da Ayvalık’a renk kattı. Engelliler Şenliği’nin onur konuğu ise final gecesine katılan Ayvalık’ın geçmiş dönem Belediye Başkanı Ahmet Tüfekçi oldu.

Ahmet Tüfekçi’nin Şenliğin başlamasında verdiği emeklerin çok değerli olduğunu ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in kentte yapılmasından çok mutluluk duyduğunu Engelliler Şenliği’nin konuklar için Ayvalık’ı çok özel bir yer olduğunu da sözlerine ekledi.

Şenliğin son gecesinde; Sarımsaklı Pazaryeri’ndeki etkinliklerin ardından, sahilde yakılan ateşin etrafında toplanan konuk engelliler ve aileleri şarkılar türküler söyleyerek gönüllerince eğlendiler.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Bu yıl 31.’si düzenlenen Engelliler Şenliği bu yıl da Ayvalık’a renk kattı. Kentte misafirimiz olan Türkiye’nin dört bir yanından gelen 750’ye yakın engelli bireylerimiz ve aileleri hem tatillerini yaptılar hem de engelliler şenliğinde gönüllerince eğlendiler. Özel bireylerimizin normal bireylerden farklı olmadığını kanıtlamak, onları şenlik kapsamındaki etkinlikler vasıtasıyla topluma entegre olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz ve bu konuda başarılı olduğumuzu bir kez daha görüyor ve kanıtlamış oluyoruz. Şahsım ve Ayvalık halkı adına şunu söyleyebilirim; Biz onların daima yanındayız” dedi. (Haber Merkezi)