Dr.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde eksikliği hissedilen kadroları tamamlamak için çalışma başlattıklarını söyledi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, incelemelerde bulunduğu Araştırma ve Uygulama Hastanesi hakkında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Atilla Şenaylı’dan bilgi aldı. Daha kaliteli ve verimli sağlık hizmeti sunulması için klinik, servis ve bölümleri gezerek hastanede başlatılan çalışmaları ilişkin incelemelerde bulunan Rektör Yaşar, göreve geldikleri ilk günden itibaren gerek Tıp Fakültesi gerekse Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hem değişim hem de dönüşüme yönelik çalışmalar başlattıklarını söyledi. Araştırma ve Uygulama Hastanesinin zemini ile ilgili problemlerin olduğunu dile getiren Yaşar, kısa sürede bu sorunun çözüme kavuşturulması adına TOKİ ile görüşmeler yaptıklarını ve sonrasında da zemin iyileştirme çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

'Orta Anadolu’da örnek alınan bir sağlık merkezi olmaktır'
Çalışmalarda sona gelindiğini ve kısa bir süre sonra hastanenin yeni zeminine kavuşacağının altını çizen Rektör Yaşar, 'Hastalarımıza daha konforlu ve kullanılabilir bir hastane kurmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah Yozgat ve bölgesinde hastalarımıza daha nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetleri sunmayı hedeflemekteyiz. Tamamlamayı düşündüğümüz ve eksikliğini hissettiğimiz kadrolarımız var. Yükseköğretim Kurulumuzun da destekleri ile kadrolarımızdaki eksikliklerin giderilmesine yönelik başlattığımız çalışmalar sonucunda yakın zamanda öğretim üyesi alım ilanına çıkacağız. Ayrıca Üniversitemizi hekimler açısından cazip hale getiremeye yönelik plan ve projelerimizi kısa sürede eyleme dönüştürmekteyiz. Temel hedefimiz, Yozgat halkına ve üniversitemize daha yakışır bir hastane ve tıp fakültesi ortaya koyarak Orta Anadolu’da örnek alınan bir sağlık merkezi olmaktır' dedi.