’si düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali’nde Tufanbeyli ilçesinin coğrafi işaretli lezzeti Tufanbeyli fasulyesi büyük ilgi gördü.

Adana’da bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali’nde Tufanbeyli ilçesinin coğrafi işaretli lezzeti Tufanbeyli fasulyesi büyük ilgi gördü.
6 Ekim’de başlayan ve bugün akşam bitecek olan 7. Uluslararası Lezzet Festivali’nde Tufanbeyli Belediyesi bölgenin coğrafi işareti ile tescilli fasulyesi ile yerini aldı. Yaklaşık 10 ton fasulyenin satışa sunulduğu festivalde vatandaşlar fasulyeye büyük ilgi gösterdi.
Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, yaklaşık 10 ton fasulyenin festivale taşındığını kaydederek, 'Lezzet Festivali’nde tonlarca bakliyat ürünlerimiz ile 1500 rakımda kar suları ile sulanan ürünlerimizi tanıtmak için buradayız. Katılım çok yoğun olduğu için mutluyuz' dedi.
140 dönüm alanda badem bahçesi kuran girişimci Meryem Önder ise, 'Toroslar’dan Adana’ya uzanan Lezzet Festivali’ndeyiz. Kendi bahçemde 140 dönümde ilaçsız gübresiz badem üretiyorum. Festival çok güzel geçiyor. Tüm lezzetler Çukurova’da buluştu' diye konuştu.