Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde yüzde 20 istihdam garantisi ile verilen 'Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık', 'Bilgisayar Destekli Muhasebe', 'AUTOCAD 3DS MAX', 'WEB Tasarımı' kurslarını bitiren 72 kursiyerden 43’ü istihdam edildi.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde yüzde 20 istihdam garantisi ile verilen 'Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık', 'Bilgisayar Destekli Muhasebe', 'AUTOCAD 3DS MAX', 'WEB Tasarımı' kurslarını bitiren 72 kursiyerden 43’ü istihdam edildi. Kurs alıp işe yerleşen gençler, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı ziyaret ederek, kendilerine sağlanan fırsat nedeniyle teşekkür etti.
Akdeniz Belediyesinin, 'Yetkin Belgeli İşgücü Akdeniz’in Dinamik Gücü' sloganıyla başlattığı mesleki ve beceri kursları, gençlerin istihdamına katkı sağlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı proje eğitim ve uygulama merkezinde verilen kurslarda gençler meslek edinirken, gençlerin stresten uzaklaşması için masa tenisi, satranç gibi aktiviteler de yer alıyor. Yüzde 20 istihdam garanti ile başlayan 'Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık', 'Bilgisayar Destekli Muhasebe', 'AutoCAD 3DS MAX' ve 'WEB Tasarımı' kurslarından mezun olan gençlerin bugüne dek yüzde 65’i istihdam edildi. İstihdam edilen gençler Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı makamında ziyaret ederek, kendilerine sağlanan fırsat için teşekkür etti.

'Mersin’de yaşayan gençler yüzde 20 iş garantili kurslarda yüzde 65 oranında iş buldu'
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, göreve geldikleri ilk andan itibaren gençlere ve eğitime çok önem verdiklerini belirterek, gençlere ve gençlerin eğitimine yatırımlarının devam edeceğini vurguladı. Birçok kurumla iş birliği içerisinde meslek edindirme kursları açtıklarını kaydeden Gültak, 'Bugün de bunların meyvelerini topluyoruz. Yüzde 20 istihdam garantili olarak açtığımız bu kurslarda şu an yüzde 65 oranında iş bulan gençlerimiz var. Eğitim verebilirsiniz ama sonuçta istihdam da çok önemli. Kişi iş bulmadığı zaman hayatında mutlu olmuyor' dedi.

'Onlar mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz'
Kursların devam ettiğini hatırlatan Gültak, 'Kurslarda kimisi autocad öğreniyor, kimisi ön muhasebe öğreniyor, kimisi de müşteri hizmetleri gibi farklı alanlarda kurslar aldı. Bu dersler sayesinde de gençlerimiz iş buldular ve bugün mutlular. Biz de onlar mutlu olunca mutlu oluyoruz ve gurur duyuyoruz' ifadelerini kullandı.
Kursiyerlerden Melek Naz Keskin, 4 yıllık çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkileri bölümünü bitirdiğini ve muhasebe eğitimi aldığını, ancak mezun olduktan sonra iş bulamadığını söyledi. Akdeniz Belediyesinin açtığı kurslara başvurduğunu dile getiren Keskin, 'Daha önce de birçok yere gittim sertifika aldım ama hiç birinde 4 programı bir arada görmüyordum. Ayrıca tek programa bile epey para istiyorlardı. Burada 6 ay süren 4 programı birlikte verdikleri için heyecanlandım ve hemen kaydoldum. Daha sonra bu 4 programı CV’ye yazdığımız anda zaten bütün süreç değişiyor. İşverenin bakış açısı değişiyor ve işe girişiniz kolaylaşıyor' şeklinde konuştu.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde İnşaat Teknolojisi eğitimi aldığını dile getiren Tuğçe Nur Şimşek ise 'Akdeniz Belediyesinin açtığı kursları gördüm ve kaydımı oluşturdum. 6 aylık bir eğitim aldım. Bu süreçte teknik resim, autocad, 3DS Max, bilgisayar işletme gibi çok güzel eğitimler aldık. Kurstan mezun olduktan sonra iş bulma imkanı yakaladım. Bundan dolayı bizlere bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a çok teşekkür ederim' diye konuştu.