Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2022 yılı ilk %2'lik dilime giren "En Etkili Bilim İnsanları" listesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden üç, Sağlık Bilimleri Fakültesinden de bir akademisyen yer aldı.

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Bilim insanlarının sadece “2022 yılı çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan listede, yüzde 2’lik dilime giren 210.199 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1.395 akademisyen girerken, bu listede dört akademisyen de yer aldı. Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” kategorisinde ise, değerlendirmeye alınan toplam 204.644 kişi arasında üç akademisyen yer aldı.

Akademisyenlerin başarısıyla ilgili açıklama yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Listeye adını yazdıran Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden, Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Arpacı, Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Duman, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Yeşil ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu’nu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)