Mustafa Özarslan’ın başkanlığında 'Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın başkanlığında 'Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi.
112 Acil Çağrı Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda112 Acil Çağrı Merkezinin vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmesi için yapılması gereken çalışmaların ele alındı. Kurumun çalışma sistemi, görevleri, iş ve işleyişi, acil çağrı hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulması için yapılabilecekler, acil çağrı hizmetleri veren kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması ve olası afet durumunda yapılacak müdahaleler ile ilgili fikir ve öneriler görüşüldü. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür V. Cemil Uygun tarafından 2021-2023 yılları içerisindeki faaliyetlerinin istatiksel verileri hakkında kurul üyelerine bilgiler verildi. Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan yıllık faaliyet raporunun değerlendirilmesi, il düzeyinde ihtiyaç duyulan gerekli tedbirlerin alınması ve sorunların giderilmesi amacıyla alınacak tedbirler görüşüldü.
Vali Mustafa Özarslan, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, 'Acil çağrı merkezleri, toplumun güvenliği ve sağlığı açısından son derece önemlidir. Hayat kurtarma, hızlı İletişim, koordinasyon, kriz yönetimi, kamu güvenliği ve sağlık hizmetleri açısından 112 Acil Çağrı Merkezleri kritik bir öneme sahiptir. 2023 Yılında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 160 bin 539 çağrının yüzde 70’i vakaya dönüşmeyen ihbarlardan oluşmaktadır. 48 bin 4 çağrıya ise ivedilikle cevap verilerek ilgili kurumların ekipleri sevk edilmiştir. 2023 Yılı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere meşgul etmek ve asılsız ihbarda bulunmak fiillerinden dolayı 8 şahıs hakkında 10 Bin TL idari para cezası uygulanmıştır' dedi.
Vali Özarslan,112 Acil Çağrı Merkezi’nin tanıtımı, bilgilendirilmesi, olay anında vatandaşların nasıl iletişim kuracağı ve asılsız ihbarların önüne geçilmesinde kurumsal iş birliğinin önemini vurguladı. Bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini ifade etti.
Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Minoğlu, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Milli Parklar İl Şube Müdürü Mete Karakaş, İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek ve ilgili kurum müdürlüklerinin yetkilileri katıldı.