Samsun’daki karavan park alanları 3 aylık yaz döneminde 39 ülke ve 77 şehirden gelen 16 bin 676 yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Samsun’daki karavan park alanları 3 aylık yaz döneminde 39 ülke ve 77 şehirden gelen 16 bin 676 yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Karavan turizmine olan ilgi hem dünyada hem de Türkiye’de her geçen yıl artarak devam ediyor. Canik, Atakum ve Miliç’te yer alan üç karavan parkla, karavan tatilcilerinin rotasını Samsun’a çevirmeyi başaran Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu alanlarda tatilcilere sınırsız hizmet sunuyor. Misafirlere de tatilin, denizin ve doğanın tadını çıkarmak kalıyor. Sıcak duş, tuvalet, çamaşırhane gibi hizmetlerin yer aldığı karavan park alanını her yıl daha fazla turist ziyaret ediyor. 2023 yılının yaz döneminde Büyükşehir Belediyesi’ne ait karavan parkları 77 şehir, 39 ülkeden 16 bin 676 kişi ziyaret etti. 3 ayda tesislerde 982 karavan, 3 bin 603 çadır yer aldı.

'Karavan tatilinin gözde şehri Samsun'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’un Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olduğunu belirterek, 'Kentimiz turizm anlamında birçok alternatife sahip. Denizimiz, sahilimiz, yeşil alanlarımız, doğamız görülmeye değer birbirinden güzel birçok nokta var. Turizm anlamında kentimizde yükselen bir trend var. Ziyaretçi sayımız her geçen yıl artıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizde turizm altyapısının güçlendirilmesi ve çeşitliliğinin artırılması için adımlar atmaya devam ediyoruz. Özellikle son yıllarda karavan turizmine olan ilgi giderek artıyor. Bizde yaptığımız çalışmalar ile karavan sayımızı bu yıl artırdık. Karavan tatilcilerinin şehrimize olan ilgisinin de farkında olarak karavan park sayımızı 3’e çıkardık. Terme ve Canik’ten sonra bir karavan park alanını da Atakum ilçemizde oluşturduk. Yeni kazandırdığımız karavan park alanlarıyla birlikte Samsun, karavan tatilinin gözde şehri haline geldi' dedi.