Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Avrupa Birliği Destekli Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD) Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

İl Müdürü Erkan Alkan yaptığı konuşmada; bu tür desteklerden azami derecede faydalanarak Balıkesir tarım ve hayvancılığını daha da ileriye taşımamız gerektiğini, Balıkesir'in bir tarım şehri olması hasebiyle üretim potansiyeli yüksek ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere çevirmek için tarımsal işletme sayısını İl Müdürlüğü kırsal kalkınma destekleri ve IPARD gibi desteklemeler ile arttırarak, üretim sonunda elde edilen nihai ürünün markalaşması ile bölge tarımına ve ekonomisine yön verecek adımların atıldığını ve atılmaya da devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca tarımsal üretiminin artırılması noktasında gerek üreticiye ve gerekse yatırımcılara Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, IPARD III Programının ülkeye, Balıkesir'e ve üreticilere hayırlı olmasını diledi. (Haber Merkezi)