İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, il geneli eğitim gündemi ile ilgili planlamalar ve sürdürülen çalışmaları değerlendirmek üzere 20 ilçe millî eğitim müdürüyle Balıkesir Öğretmenevinde bir araya geldi.

Müdür Ali Tatlı başkanlığında; İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Özen ve Ahmet Cengiz ile İl Millî Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın'ın katılımıyla gerçekleşen, 20 ilçe millî eğitim müdürü tarafından ilçelerde yürütülen çalışmaların görüşüldü. Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılı çalışmalarına dair belirlenen gündem maddeleri ele alındı.

İl genelinde yapılacak olan ortak sınavlar ve planlanan sınav takvimi, Cumhuriyetin 100. yıl etkinleri kapsamında yapılacak çalışmaların özveriyle yürütülmesi, Bakanlık tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda izinsiz eğitim kurumlarının denetim süreci, açık liselere geçiş ile ilgili ilimizde yapılan çalışmalar, destekleme ve yetiştirme kurslarında dikkat edilecek hususlar ve öğretmen görevlendirmeleri, TYP kapsamında yapılan çalışmalar, ilçelerimizdeki özel eğitim hizmetleri, devam eden yapım, onarım ve güçlendirme çalışmaları ile 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri gibi birçok konu masaya yatırıldı.

Toplantıda; ders materyali olarak Bakanlık tarafından dağıtılan kitapların dışında ders kitabı yerine geçecek herhangi bir yardımcı kaynak kitabın okullarımızda kullanılmaması üzerinde durularak bu konunun takibinin yapılması noktasında gerekli hassasiyetin ilçe milli eğitim müdürlüklerimizce gösterilmesi gerektiği İl Müdürümüz tarafından vurgulandı.

"İzinsiz Eğitim ve Öğrenci Barınma Faaliyeti Gösteren Yerler" ile ilgili yayımlanan genelgedeki talimatlar üzerinde durularak genelgede belirtilen izleme ve koordinasyon komisyonlarının aktif bir biçimde çalışmasıyla herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden 20 ilçe de denetimlerin sıkı bir şekilde yapılması; "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" projesi kapsamındaki tüm çalışmaların ilçelerimizde hassasiyetle yürütülmesi konularının önemi üzerinde duruldu.

İlçe millî eğitim müdürleri tarafından gündem maddeleri hakkında görüş, öneri ve taleplerin dile getirilmesinin ardından; 2023-2024 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde sürdürülmesi ve öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli ortamlarda nitelikli bir eğitim alabilmesi için gerekli olan tüm iş ve işlemlerin titizlikle yürütülmesi noktasında ortak kararlar alındı. (Haber Merkezi)