Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi’nin yeni yeri ve Orhan Zeki Unutmaz Çağdaş Etkinlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

ÇYDD Bandırma Şubesi’nin yeni yeri ve Orhan Zeki Unutmaz Çağdaş Etkinlik Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti. Açılış öncesinde ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in katılımıyla Edincik ÇYDD Şubesi’ne bağışlanan binanın plaket asılış töreni düzenlendi.

Ardından ÇYDD Bandırma Şubesi’nin yeni yeri ve merhum Mühendis Orhan Zeki Unutmaz tarafından ÇYDD’ye bağışlanan ve ismi verilen Çağdaş Etkinlik Merkezi’nin açılışı yapıldı. Törene Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, Eski Belediye Başkanı Dursun Mirza, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“ATAMIZA BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN BU DERNEĞİ KURDUK”

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Bu binayı bize kazandıran kişi Orhan Zeki Unutmaz, fiziksel olarak aramızda yok ama bugün eminim ki Türkan Saylan hocamla birlikte bizi izliyor. Bandırma’nın çocuklarına ve kadınlarına büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinde olabilmek için emek veren ÇYDD Bandırma Şubesi’nin fiziksel koşullarını sağladılar. Ruhları şad olsun. Efsane genel başkanımız Türkan Saylan, hep derdi ki eğitimli her kadının Atatürk Cumhuriyeti’ne borcu var. Ben ve ÇYDD’nin kurucuları, Atamıza borcumuzu ödemek için bu derneği kurduk. Ömrümüz yettikçe çalışıyoruz.   Derneğimizin 122 şubesi vardı. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem nedeniyle o bölgede enkaz altında kalan şubelerimizi geçici olarak kapatmak durumunda kaldık. Temsilciliğe dönüştürdük. Yaralarımızı sarar sarmaz yeniden o şubelerimiz çalışmaya devam edecekler.” dedi.

“ATATÜRK’ÜN VE TÜRKAN SAYLAN’IN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Konuşmasında ÇYDD’nin kurucusu Türkan Saylan’ı saygıyla andığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhuriyet’in 100’üncü. yılı içindeyiz. 100’üncü yılda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, izinde ülkemizi daha ileriye taşımak için emek vermiş Türkan Saylan’ın huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bu tür hizmetlerin ışığında yetişecek insanlar ülke geleceğini daha da ileri ve çağdaş bir seviyeye taşıyacaktır. Atatürk’ün ve  Türkan Saylan’ın emanetine sahip çıkacağız. Çocuklarımıza mahcup olmayacağız. CHP’nin ışığına sarılacağız.” diye konuştu. (Haber Merkezi)