SAVAŞTEPE MERKEZ VE SARIBEYLER MAHALLESİ İÇMESUYU İNŞAATI YAPIM İŞİ HIZLA DEVAM EDİYOR.

Şehrin her bir noktasındaki altyapıya dokunarak, su ve atıksu hizmetlerini; tedarikinden bertarafına kadar insan odaklı, çevreye duyarlı, uluslararası standartlarla kaliteli, verimli ve daha da geliştirip güçlendiren, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) İlçe yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir.  
 
Savaştepe İlçesi Kesintisiz İçmesuyuna Kavuşuyor 
Savaştepe İlçe Merkezi ve Sarıbeyler Mahallesi mevcut içmesuyu hatlarının; ekonomik ömrünün tamamlanması ve işletmede yaşanan sıkıntılar nedeniyle, BASKİ’ nin yatırım programı arasında yer alan “Savaştepe Merkez ve Sarıbeyler Mahallesi İçmesuyu İnşaatı Yapım İşi” çalışmaları 02.09.2022 tarihinde başlamış olup, hızla devam etmektedir. 
İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik sınır değerlerine uygun sağlıklı içmesuyu temin edilmesini amaçlayan yapım işi kapsamında; toplamda 94 bin 510 metre içmesuyu şebeke hattı,  bin 877 adet abone bağlantısı, 1.000 m3’lük içmesuyu deposu yapımı ve ayrıca 3 adet içmesuyu deposu ile 15 adet terfi merkezi revizyonu bulunmaktadır. 63 bin 751 metre içmesuyu şebeke hattı ve 1.000 m3’lük içmesuyu deposu imalatının kaba inşaatı yapılmış olup işin %60’ı tamamlanmıştır. Çalışmalar hızla devam etmektedir.  
BASKİ Genel Müdürlüğü gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için 7/24 çalışma prensibe dayalı olarak çalışmalarına devam etmektedir. (Balıkesir Büyükşehir Belediyesi)