27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir'de 5 gün boyunca sürecek olan Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'e, ilk üç gün içerisinde Balıkesir'den yaklaşık olarak 10 bin öğrencim katılım sağlayacak.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST; bilim ve teknik alanda tüm gençlerin, öğrencilerin ürünlerini hazırlayıp sunma, bir festival havasında bir araya gelme, bilimsel etkinlikler yapma, savunma sanayisi ile ilgili gelişmeleri takip etme fırsatı sunuyor. Birçok kategoride yapılan teknoloji yarışmalarında öğrenciler ve farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar projelerini sergiliyor.

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Türkiye'de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan, birçok kuruluşun paydaşlığıyla Cumhuriyetin 100. yılında "Millî Teknoloji Hamlesi" kapsamında düzenlenen, 2023 yılının son TEKNOFEST heyecanına İzmir'de ortak oldu. Festival coşkusu sürerken öğrencilerle bir araya gelen Müdür; stantları gezerek gençlerle sohbet etti, yarışmalar ve projelerle ilgili bilgi aldı. İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı'ya, Ayvalık İlçe Millî Eğitim Müdürü Güner Bahadır eşlik etti.

Teknoloji ve bilime merak duyan öğrenciler, Türkiye'nin milli ve yerli imkanlarla ürettiği hava ve kara araçlarının bulunduğu sergi alanını ziyaret etti. "Bilim Şov, Hürkuş ve Gökbey Müzikali, Uçan Çocuklar Akrobasi gösterilerini heyecanla izleyip, "Dikey Rüzgar Tüneli, Kara ve Hava Araçları Sergisi, Pedallı Uçuş Etkinliği" aktiviteleri ve TEKNOFEST Bilim Sokağı atölyelerine katılarak farklı deneyimler yaşadı. Solo Türk, Aksungur, Bayraktar, Hürkuş gibi nefes kesen gösteri uçuşları öğrencilerin beğenisini kazandı. (Haber Merkezi)