Vali İsmail Ustaoğlu 2023-2024 eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla Altıeylül İlçesi Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulunda düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı “İnsan eğitimle dünyaya gelmez fakat hayat boyu öğrenerek bir yaşam sürer. Yeni bir eğitim öğretim yılına daha dünyanın en güzel mesleğini icra etmenin mutluluğu ve öğrencilerimizle yeniden buluşmanın heyecanı ile başladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Programın devamında dördüncü sınıf öğrencilerinden Kerem İpteş ‘Okulum’ ve Eslem Deva Şeker ‘Okul’ adlı şiirleriyle günün heyecanını bir kez daha yaşattı. Ayrıca müzik öğretmeni Necati Gökhan Eryiğit eşliğinde, piyanoda Zeren Kıvılcım ile Zeynep Akın ve Efe Eymen Demirer müzik dinletileriyle büyük alkış aldı. Yarış Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ise beğeniyle izlendi.
 
Vali Ustaoğlu, “Tedbirlerimizi Aldık”

Vali İsmail Ustaoğlu 2023-2024 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “İlimizde bugün itibariyle 190 bin öğrencimiz ve 16 bin 600 öğretmenimizle bin 25 okulumuzda eğitim-öğretimimize başlamış bulunmaktayız. Güvenlik güçlerimizle ve milli eğitim camiamızla gerekli hazırlıkları ve değerlendirmelerimizi yaptık. Yavrularımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitimine devam etmeleri için gerekli tedbirlerimizi aldık. Bunun yıl boyunca takibini ve denetimini yapacağız. İlimizde taşımalı eğitim gören yavrularımızın da sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullarına ulaşmaları için denetimlerimiz olacak. Tüm okullarımızda irtibatlı polislerimiz var. Bununla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Yıl boyunca okullarımızda çocuklarımızı rahatsız edecek durumlara karşı, başta okul çevreleri olmak üzere her türlü denetim ve takip yapılacak. Yeter ki yavrularımız emniyetli ve huzurlu bir biçimde eğitim ve öğretimlerine devam etsinler” şeklinde konuştu.
 
Vali Ustaoğlu, “Gözlerinizdeki Işık Bizim Umutlarımızı Yeşertiyor”

Hangi alanda olursa olsun başarının tesadüf olmadığına dikkat çeken Ustaoğlu, “Başarının altındaki en büyük etken; çalışmak, disiplin, azim ve fedakarlıktır. Gözbebeği evlatlarımız; aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Şu an karşımda yürekli kıpır kıpır olan evlatlarımızın arasında geleceğin bilim adamlarını, geleceğin şampiyonlarını, geleceğin edebiyatçılarını, sanatçılarını, iş adamlarını, mühendislerini ve yöneticilerini görüyoruz. Onlar ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz, bizim geleceğin mimarları olacaklar. Milli ve manevi değerlerine sadık bir neslin inşa edilmesinde tabi ki en önemlisi de kıymetli öğretmenlerimize bu yolda ciddi görevler düşüyor. Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin emekleri bu yavrularımıza yeni ufuklar açacak.” diye konuştu.
 
Vali Ustaoğlu, “Daha Güçlü Bir Miras Bırakmak İçin Çalışıyoruz”

Konuşmasında öğrencilere seslenen Vali Ustaoğlu, “Sevgili öğrenciler sizler büyük bir milletin evlatları, kutlu bir ecdadın torunlarısınız. Sizler geleceğimizin teminatı, milletimizin umudu, aydınlık yarınlarımızın anahtarısınız. Kendinizi, her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu güzel ülkemizin gücüne inandırmanız gerekir. Gözlerinizdeki ışık ülkemizin ve milletimizin geleceğine dair umutlarımızı yeşertmektedir. Sizlerin istikbali için, sizlere daha güçlü bir ülke miras bırakmak için hep birlikte çalışıyoruz.  Çocuklarımızın huzurlu, güvenli bir şekilde eğitim ve öğretine devam etmeleri için elimizden gelen tüm gayretleri ve çabayı gösteriyoruz ve bundan sonra da göstereceğiz.” ifadelerine yer verdi.
 
Ustaoğlu, “Eğitimde Üç Sacayağı Vardır”

Öğretmen, öğrenci ve veli iletişiminin güçlü ve uyumlu olmasının önemine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Eğitimin üç sacayağında iletişim ne kadar güçlü olursa, orada eğitim istenen düzeye ulaşır. Bizler de ilimizde bununla ilgili projeler geliştireceğiz. Öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonunu güçlü bir şekilde tutmak için hep birlikte gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Programın devamında Vali İsmail Ustaoğlu 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk zilini çaldı. Zilin çalmasıyla sınıfları dolduran öğrencileri ziyaret eden Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 
Programa Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. (Balıkesir Valiliği)