Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu yürüttükleri başarılı çalışmalar sonucunda Türkiye’de bir ilki başararak 3 sertifikayı da almayı başardılar.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ayvalık Anaokulu, Türk Standartları Enstitüsü iş birliğinde; TSE & EOQ (Avrupa Kalite Teşkilatı) Personel Belgelendirme Programı'na uygun olarak ulusal ve uluslararası standartlar oluşturma çalışmaları, Bakanlığımız tarafından 2020 yılından beri yürütülüyor.

Bu kapsamda; Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda, Balıkesir'de kurumların emniyetli ve sağlıklı bir hale getirilmesi adına, koordinasyonundaki planlamalar ile TS ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikalarını alabilmek adına okullarımızdaki çalışmalar özveriyle devam ediyor.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ayvalık Anaokulu da yürüttükleri çalışmalar neticesinde sertifikalarını almaya hak kazandılar. İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uras, Ayvalık İlçe Millî Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi'nin bulunduğu sertifika töreninde; Cunda MTAL Okul Müdürü Abdulaziz Yük, Müdür Yardımcıları Umay Kurdoğlu, İbrahim Yamaner ve Samet Sakal ile Ayvalık Anaokulu Müdürü Fatma Serim'e İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı tarafından sertifikaları takdim edildi.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; "TS ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi olmak üzere kendi okul türünde 3 belgeyi birlikte alan, denetim kapsamı açısından en büyük okul olma özelliği taşıması açısından Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilimizi gururlandırdı. İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; okullarımıza belgelendirme çalışmalarında rehberlik eden Müdürlüğümüz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile belgelendirme sürecine katkı sunan herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. (Haber Merkezi)