Balıkesir'de öğrencilerin sağlıklı ortamlarda nitelikli bir eğitim almaları için çalışmalar sürdürülürken; özel eğitim ihtiyacı olan tüm öğrencilerin de eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde eğitim alabilmeleri için gerekli planlamalar yapılıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla Balıkesir'de, özel eğitim sınıflarında, özel eğitim okullarında, hastane ve evde eğitim gören 1727 özel öğrencinin eğitimlerine başldı. Her çocuğun özel yeteneği olduğu bilinciyle eğitim gören özel öğrenciler için kurumlar, öğretmen ve personel iş birliği ile özverili çalışmalar yürütülüyor. Özel çocuklar ve gençlerin yaşam becerilerini artırmak ve kaliteli eğitim almalarını sağlamak adına çğrencilere gerekli destek sağlanıyor. 
Eğitim için yapılan her yatırım ve harcanan emeğin çocukların aydınlatan birer meşaleye dönüştüğü inancıyla titizliklte planlanan çalışmalar sonucunda Balıkesir eğitim ailesine 3 Özel Eğitim Anaokulu kazandırıldı. Balıkesir Valiliği ve Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. arasında düzenlenen protokol kapsamında, hayırsever tarafından eğitime verilen destekle Karesi ilçesine kazandırılacak olan "Özel Eğitim Uygulama Okulu" binasının inşaat çalışmaları da devam ediyor.
Yeni eğitim öğretim yılı için yapılan çalışmalar ve alınan tedbirleri yerinde görmek, özel öğrencilerin özel anlarına ortak olmak ve eğitim yatırımlarının gelişimi hakkında bilgi alan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Karesi İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu, Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu ile Karesi ilçesinde devam eden eğitim yatırımlarını İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü ile birlikte ziyaret etti. Okul ziyaretlerinde sınıfları ve atölyeleri gezen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğrencilerin özen ve gayretle ürettikleri ürünlerle yakından ilgilenerek özel öğrencilerin etkinlik heyecanlarına ortak oldu. Yapımı devam eden  "Özel Eğitim Uygulama Okulu" ile ilgili de inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.(Ebru Erdem)