Balıkesir'de 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ilk zili çaldı. On binlerce öğrenci ders başı yaptı.

Balıkesir'de il ders zilinin çalmasıyla birlikte il genelinde 190 bin 352 öğrenci ders başı yaptı.

Balıkesir'de 2023-2024 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu’nun açılışının da gerçekleştirildiği törende öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okurken, konser ve halk oyunları gösterileri de yapıldı. 
Ali Tatlı: “İnsan hayat boyu öğrenerek yaşar”
2023-2024 eğitim-öğretim yılının açılışında konuşan  Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı “İnsan eğitimle dünyaya gelmez fakat hayat boyu öğrenerek bir yaşam sürer. Yeni bir eğitim öğretim yılına daha dünyanın en güzel mesleğini icra etmenin mutluluğu ve öğrencilerimizle yeniden buluşmanın heyecanı ile başladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılar getirmesini diliyorum" dedi. 
Yücel Yılmaz: “Okullara desteğimiz hep sürecek”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da yaptığı konuşmada kendisinin de bir eğitimci olduğunu belirterek il genelindeki okullara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Vali İsmail Ustaoğlu: “190 binin üzerinde çocuğumuz ders başı yaptı”
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, "Balıkesir ilimizde bugün itibariyle 190 bin öğrencimiz 16 bin 600 öğretmenimizle bin 25 okulumuzda eğitim-öğretimimize inşallah başlamış bulunmaktayız. Bu anlamda bu eğitim-öğretim sezonumuz ilimiz için, ülkemiz için inşallah hayırlara vesile olur. Bizler ilin valisi olarak tüm emniyetimizle, güvenlik güçlerimizle, milli eğitim camiamızla sene başı gerekli değerlendirmeyi ve toplantılarımızı, istişarelerimizi yaptık. Yavrularımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitimine devam etmeleri, okullarına gitmeleri noktasında gerekli tedbirlerimizi aldık. İnşallah bunun da yıl boyunca takibini ve denetimini hep beraber yapacağız. İlimizde özellikle taşımalı eğitim gören yavrularımızın, aynı şekilde bunların sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşınmaları noktasında da gerekli denetimlerimiz olacak. Tüm okullarımızda bizim okullarla irtibatlı polislerimiz var. Bununla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Yine aynı şekilde yıl boyunca okullarımızda çocuklarımızı rahatsız edecek; başta okul çevreleri olmak üzere her türlü denetimimizi ve takibimizi hep beraber yapacağız ve yeter ki yavrularımız emniyetli ve huzurlu bir biçimde eğitim ve öğretimlerine devam etsin.

Törene Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ve Mustafa Canbey ile il protokolü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. (Ebru Erdem)