Alanya Otogarı’nda öğrencileri karşılayan Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof.

Alanya Otogarı’nda öğrencileri karşılayan Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, 'Üniversitelerin gerçek ev sahiplerini karşılamış bulunuyoruz. Biz bir öğretim döneminde değil mesleğe, geleceğe hazırlandıkları 4 yıl boyunca eğitimlerini tamamlayacakları süre boyunca hep beraber olacağız' dedi.
Oluşturulan öğrencileri karşılama stantlarını ziyarete Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Türkdoğan, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı ve Alanya Belediyesi Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan katıldı.
Yeni eğitim-öğretim döneminde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Üniversitesine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için Alanya Otogarında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Alanya Belediyesi ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından karşılama stantları oluşturuldu. Stantları ziyaret ederek öğrencilere 'Hoş geldiniz' diyen Kaymakam Ürkmezer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Alanya Gençlik Merkezi ve Alanya Belediyesi tarafından oluşturulan stantlarda incelemelerde bulundu.

'Gerçek ev sahipleri öğrencilerimiz'
Karşılamada konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, öğrencilerle konuşmalarının ardından yaptığı açıklamada, 'Bugün burada güzel bir anı paylaşıyoruz. Burada esas misafir olan bizleriz. Gerçek ev sahiplerini karşılamış bulunuyoruz. Öğrencilerimize burada yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Biz bir öğretim döneminde değil mesleğe, geleceğe hazırlandıkları 4 yıl boyunca eğitimlerini tamamlayacakları süre boyunca hep beraber olacağız' ifadelerini kullandı.

'Yurtlara başvuran hiçbir öğrenci açıkta kalmadı'
Kaymakam Ürkmezer ise, 'İlçemizde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Üniversitesi olmak üzere 2 üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerimizde yaklaşık 20 bin öğrenci var. Stantlarımızda öğrencilerimiz için kurumlarımız tarafından çeşitli konularda tanıtımlar yapılıyor. Ayrıca ilçeye gelen öğrencilerimize yemek ikramında bulunularak ücretsiz bir şekilde yurtlarına ulaşımlarını sağlıyoruz. Üniversitelerimiz ve kurumlarımızla birlikte öğrencilerimizi karşılayarak güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Yurtlarımızın durumu ile ilgili ise bütün yurtlarımızın bakım, tadilat ve ihtiyaçlarını gidererek hazır hale getirdik. Yurtlarımıza başvuruda bulunan hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmadık. Hepsini yurtlarına yerleştirdik' dedi.