Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) bünyesinde oluşturulan Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu ile Gıda ve Beslenme Çalışma Grubunun iş birliğiyle Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde 'Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda Sempozyumu' düzenlendi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) bünyesinde oluşturulan Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu ile Gıda ve Beslenme Çalışma Grubunun iş birliğiyle Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde 'Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda Sempozyumu' düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumda bir konuşma gerçekleştiren TÜBA Başkanı Şeker, doğal kaynakların tüketiminde ortaya çıkan daralmanın rekabeti daha acımasız hale getirdiğini ifade etti.Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile beraberindeki heyet, programın ilk gününü Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek tamamladı.İki gün sürecek sempozyumda, tarımda yapılan hatalı uygulamalar ve son yıllarda etkisini daha fazla hissettiren iklim değişikliği nedeniyle tarımda ortaya çıkan biyoçeşitlilik kaybı ve olası etkilerinin konuşulduğu sempozyumda konuyla ilgili güncel gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri uzmanlarca ele alınacak, sonuç raporu kamuoyuyla paylaşılacak.
Sempozyuma TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çolaklı, TÜBA Asli Üyesi Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bakanlıklardan temsilciler, farklı üniversitelerden öğretim elemanları, çeşitli meslek dernekleri, özel sektörden alanında araştırıcı, uzman ve yöneticiler ile öğrenciler katıldı.