İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaöğretim ve lise mezunu öğrencilere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları düzenliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaöğretim ve lise mezunu öğrencilere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları düzenliyor. 4 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayan kurslar 8’inci, 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri ile mezun öğrenciler için hizmet veriyor.
Milli Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin hazırlanan kılavuza göre, Bakanlığa bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açıldı.
Bayburt’ta açılan kurs merkezlerini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven, okul yöneticileri ve öğretmenlerle kurslar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilerin kurslar sayesinde öğrenme eksiklerini tamamlama imkanı bulduğunu ve bu bakımdan kursların eğitimdeki fırsat eşitliğini desteklediğini vurguladı.
Daha sonra kurs sınıflarını gezen Güven, öğrencilerle olan sohbetinde destekleme ve yetiştirme kurslarının merkezi sınavlara hazırlık açısından önem taşıdığını belirterek, kurslara katılım sağlayan öğrencilere başarılar diledi.