TRT Müzik ekranlarında her Çarşamba canlı yayınlanan Alaturka Akşamlar rüzgârı doğal şehir Sındırgı’dan esti.135 ülkeden canlı yayınlanan program Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Cumhuriyet Meydanından gerçekleşti.

Yapımcılığını da Balıkesirli olan İsmail Özkan’ın gerçekleştirdiği ve Türk sanat müziği sanatçısı Mine Geçili’nin sahne aldığı programda Sındırgılı vatandaşlar da gönüllerince eğledi. TRT Müzik tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi katkıları ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen program izleyenlerden tam not aldı.  

 10.yılında. Magazin Gazeteciler Derneği (MGD) tarafından "Yılın En İyi Müzik Eğlence Programı seçilen 'Alaturka Akşamlar 135 Ülkede Canlı olarak yayınlanan Alaturka Aksamları Sındırgıda müzik ziyafeti verdi.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Muhteşem bir program ile kültürümüzü yaşatan bizleri eskilere götüren sanatçımız hemşerimiz İsmail Özkan ve güzel sesiyle duygularımıza hükmeden Mine Geçili’ye teşekkür ediyorum. Doğal şehir Sındırgı güzel bir programla Dünya ile buluştu. Tabi bu işin mutfağı var. TRT müzik ekibine emeği geçen herkese, büyükşehir belediyemize ayrıca teşekkür ediyorum. Sındırgı sanatı seviyor.” dedi.

İsmail Özkan “ Sındırgı’da bu akşam muhteşem bir atmosfer vardı. Hep birlikte şarkılar söyledik, türküler söyledik. Sındırgı’yı her zaman çok seviyoruz.” şeklinde konuşurken Mine Geçili “  Sındırgılılar bu akşam gerçekten çok özel bir enerjiye sahipti. Şarkılarımızı birlikte söylemekten mutluluk duyduk. Umarım tekrar birlikte oluruz. Her şey için çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Programa ilçe kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire başkanı Ahmet Meydan, protokol üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Günün anısına sanatçılara çeşitli hediyeler takdim edildi. (Rabia Şevval Çakmak)