1993 yılında Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı'nda Türk şiirinin önemli üstatlarının şiir okumasıyla başlayan Suçıktı Şiir Akşamları'nın 24.sü gerçekleştirildi.

24. Suçıktı Şiir Akşamları, birbirinden önemli şairleri misafir etti. Alanında birçok ödüle sahip, şiirlerinden bazıları 8 dile çevrilmiş olan Şair Hüseyin Ferhad'ın onur konuğu olduğu şiir meclisi tarihi Zağnos Paşa Camisi Meydanı'nda toplandı.

Şiir şölenine katkıları olan Ahmet Kot öncülüğünde hazırlanan şenlik, üç güne yayılarak şehrin çeşitli yerlerinde panel ve söyleşilerle sürdü. Etkinlikler dahilinde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okullarda "20 Şair 20 Okul" başlıklı atölyeler düzenlendi. Okullar ile şairler eşleştirildi. 

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı: "'Dursunbey Şiir Meclisi', 'Suçıktı Şiir Akşamı' ve Balıkesir Millet Kütüphanesi'nde "Şehir ve Şiir" paneli gibi çok sayıda etkinliğin gerçekleştirildiği program dahilinde çok kıymetli şairlerimiz ile öğrencilerimizin okullarımızda buluşmasına ve şiir dilinin öğrencilerimiz tarafından teneffüs edilmesine vesile olan etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Dursunbey Belediyesine, Balıkesir'imize kültür ve sanat alanında değerli katkıları olan Ahmet Kot'a ve kıymetli şairlerimize teşekkür etti. (Necdet Pekmezci)