Vatandaşlara yönelik çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Merkezefendi Belediyesi, yapılan ücretsiz Alzheimer taraması ile çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Vatandaşlara yönelik çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Merkezefendi Belediyesi, yapılan ücretsiz Alzheimer taraması ile çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 'Alzheimer’da farkındalık ve erken teşhisin önemini bir kez daha hatırlatıyor, tüm büyüklerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum' dedi.
Alzheimer hastası vatandaşların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hizmete açılan Alzheimer Yaşam Merkezi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Alzheimer Yaşam Merkezi’nde uygulanacak olan tarama testi 20-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Randevu gününde alzheimer tarama testine girmek isteyen yaşlı vatandaşların ulaşımı da Merkezefendi Belediyesi tarafından sağlanacak. Alzheimer’da farkındalık ve erken teşhisin önemini bir kez daha hatırlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 'Alzheimer rahatsızlığı olan büyüklerimize merkezimizde günlük yaşam aktivitelerini sürdürebilmeleri için gereken özveriyi gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Alzheimer teşhisi konulan değerli büyüklerimizin her zaman yanındayız. Alzheimer Yaşam Merkezimizde ‘Alzheimer Risk Tarama Testi’ni gerçekleştirerek çağımızın en çok korkulan hastalıklarından biri olan Alzheimer’a dikkat çekip farkındalık oluşturuyoruz. Hastalığın erken teşhisi sayesinde beyinde yıkıcı etkilere yol açmadan bilgilenmelerini sağlayacağız' diye konuştu.