Vali İsmail Ustaoğlu ve Eşi Şenay Ustaoğlu 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen yemeğe katıldı.

Balıkesir Ögretmenevinde düzenlenen yemekte misafirler ile yakından ilgilenen Vali Ustaoğlu yaptığı konuşmada 19 Eylül'ün vatan için kanlarından ve canlarından vazgeçerek destansı bir mücadele veren kahraman gazilerin şeref ve kıvanç günü olduğu dile getirdi.
 
Ustaoğlu, "Şehitlik ve Gazilik; En Yüksek Onurdur" 
 
Gaziler Gününün vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği, huzur ve güvenliği için en değerli varlıklarını feda etmekten çekinmeyen kahraman gazileri anmanın, onlara minnet ve şükran duygularını ifade etmenin bir vesilesi olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Vali Ustaoğlu, "Şehitlik ve gazilik bir insana nasip olacak en yüksek onur, en büyük şereftir. Biz, bunu kutsal gören bir inancın, bu inancı yüreğinde taşıyan bir milletin fertleriyiz. Aziz Milletimiz “ölürsem şehit, kalırsam gazi” inancıyla; “Bir dileğim var ölüm isterim, Orduma gazi dedi peygamberim...” muştusuyla büyük mücadeleler vererek vatanını, bayrağını, istikbâlini canı pahasına korumuş, bizlere kahramanlıklarla dolu bir tarih emanet etmiştir. Gerek inanç değerlerimizde gerekse kültürümüzde Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak, hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır." diye konuştu.
 
Vali Ustaoğlu, "Gazilikle Șereflenen En Büyük Değersiniz"
 
Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gaziliğin devlet ve millet nezdindekini önemini “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım.” sözleriyle kaydeden Ustaoğlu, "Hüseyin Nihal Adsız ise; “Arkasında olmasaydı şanlı bir mazi, Bu milletten çıkar mıydı bir büyük “GAZİ”? dizeleri ile O'na ve şanlı milletimize duyulan güveni ve şükranı bu şekilde ifade etmiştir. Sizler, vatanımız, milletimiz, milli birlik ve beraberliğimiz için verdiğiniz mücadeleler sonucunda gazilikle şereflenen, devletimizin ve milletimizin ortak değerisiniz. Ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
 
Ülkeye gaziler ve şehitler kazandıran tüm anneleri, babaları hürmetle selamladığını dile getiren Vali Ustaoğlu, "Bu vesileyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin bütünlüğü uğruna; hayatlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi şükran ve minnetle, bu uğurda canlarını feda eden ve bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.  Bu uğurda eşlerini, babalarını, kardeşlerini, kardeşi mesabesindeki arkadaşlarını kaybeden tüm vatandaşlarıma baş sağlığı diliyor, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum." dedi. (Balıkesir Valiliği)