CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının emekli, dul ve yetimlerin anayasal haklarını gasp ettiğini söyledi. CHP’li Sarı, “Sokağa çıktığımızda emeklilerimiz yolumuzu kesiyor ve isyan ediyorlar! Çünkü AKP iktidarı haklarını gasp ediyor” dedi.

CHP Milletvekili Serkan Sarı TBMM Genel Kurulu’nda yaptı konuşmasında emekli, dul ve yetimlerin AKP iktidarının yarattığı “ekonomik soykırım”dan etkilendiğini belirterek, iktidarı eleştirdi. Serkan Sarı şunları söyledi: “Sokağa çıktığımızda emeklilerimiz yolumuzu kesiyor ve isyan ediyorlar! Çünkü AKP iktidarı haklarını gasp ediyor. Ortaya koydukları uygulamalarla emeklilerimizin, dul ve yetimlerimizin; Anayasa ile güvence altına alınan haklarını ihlal edip büyük mağduriyet yaratmaktadır. AKP iktidarının yarattığı ekonomik soykırım ile; emekli, dul ve yetimlerimiz her geçen gün daha da zorlaşan hayata tutunmaya çalışıyorlar. Eylül ayında açlık sınırı 13 bin 334 lira. Emeklilerin çoğunun aldığı maaş ise 7 bin 500 lira.

“SEÇİMLERDEN SONRA MAAŞLAR 1 ÇEYREK ALTIN ERİDİ”

“Bu maaşla seçimden önce 3,5 çeyrek altın alabilirken bugün 2,5 çeyrek altın alabiliyor. Ve her geçen gün hızla eriyor. Asgari ücret yaşanabilir bir ücret olmalı ve emekli, dul ve yetimlerimizin maaşları hemen şimdi asgari ücret olacak şekilde düzenlenmelidir.”  

“İNŞALLAH. MAŞALLAHLA EMEKLİLERİMZİ OYALANIYOR”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘İnşallah, maşallah’ diyerek emeklilerimiz oyalıyor. İğneden ipliğe yapılan zamlar sonucu emekli dul yetimlerimiz sağlıklı beslenemiyorlar.” (Haber Merkezi)