Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay hayata geçirdiği projeler çerçevesinde düzenlenen 1.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay hayata geçirdiği projeler çerçevesinde düzenlenen 1. Efeler Kitap Günleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Ülke genelinden 90 yayınevi ve farklı alanlardan 100 yazarın katılımıyla 10 gün sürecek edebiyat şöleninin 6’ncı gününde birbirinden kıymetli isimler okurlarına imza dağıttı ve kent sakinleriyle söyleşilerde bir araya geldi. Pınarbaşı Mesire Alanı’nın eşsiz doğasında kitapların ayrıcalıklı dünyasına yapılan yolculuğun 6’ncı günü saat 10.00’da kitap stantlarının ziyarete açılmasıyla başladı. 13.00-19.00 saatleri arasında; yazarlar Aslıhan Tüylüoğlu, Mehmet Emin Acun, Erhan Merdanoğulları, Mesut Kara, Şahin Yıldırım, Mustafa Ünver, Cihan Atakul, Ahmet Mahmut Keleşoğlu ve Prof. Dr. Kemal Kocabaş, okurlarına imza dağıttı ve fotoğraf çektirerek anın hatırasını ölümsüzleştirdi.

Pınarbaşı Mesire Alanı’nda etkinlikler, eğitimci, şair ve yazar Tahsin Şimşek’in ’Aydın’da Mitoloji ve Sanat’ isimli söyleşisi ile devam etti.

Mitolojinin temel işlevinin coğrafya ile insanı buluşturmak olduğunu, insanlık tarihi boyunca farklı coğrafyalarda benzer hikayelerin farklı kültürel motiflerle işlendiğini belirten Şimşek, 'Batı’da hemen hemen tüm eğitim kurumlarında mitoloji eğitimi verilir. Çocuklar, gençler ön yargılardan arınsın, doğaya dönsün, eşitliğe özlem duysun, neyin doğa neyin yapay olduğunu anlasınlar diye' ifadelerini kullandı.

Söyleşi sonunda sahneye çıkan Efeler Belediyesi Başkan Vekili Abidin Arslan, Şimşek’e teşekkürlerini sundu ve çiçek takdim etti.

1.Efeler Kitap Günleri, 8 Ekim Pazar gününe kadar Pınarbaşı Mesire Alanı’nda devam edecek.