Vali İsmail Ustaoğlu bir dizi ziyaret, inceleme ve toplantı gerçekleştirmek üzere Gönen İlçesine gitti.

İlçelerde yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere ilçe programları gerçekleştirilen Vali Ustaoğlu, incelemelerine İlçede faaliyet gösteren Yücel-Eko Tarım Sanayi işletmene ziyaretle başladı. Tamamı otomasyon sistemi ile topraksız tarım yapılan cam sera alanındaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ustaoğlu, tarım şehri Balıkesir'in güneş ve rüzgar gibi doğal kaynakların kullanımıyla güç kazandığını söyledi.

Vali İsmail Ustaoğlu daha sonra Gönen Kaymakamı Arslan Yurt'u ziyaret etti. Daha sonra düzenlenen İlçe Değerlendirme  Toplantısında çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Yürütülen çalışmalar, devam eden ve planlanan yatırımları değerlendiren Vali Ustaoğlu toplantının ardından Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Gönen Ticaret Odası Başkanı İsmail Mutlu ve Gönen Ticaret Odası Başkanı İbrahim Mutlu'ya ziyarette bulundu.

Vali Ustaoğlu, ilçede gün boyu süren yoğun programına,  Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı ile devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda organize sanayi bölgesi ile ilgili çalışmaların son durumu ile ilgili bilgi alan Ustaoğlu, Balıkesir'i tarımda üretim ve pazarlama üssü yapacak TDİOSB’nin zengin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla bölgenin parlayan yıldızı olacağına dikkat çekti. 

Vali İsmail Ustaoğlu programı kapsamında Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Gesbey Enerji Tribün A.Ș.'nin yeni tesisinin açılışına katıldı. Açılışın hayırlı olmasını temenni eden Ustaoğlu, Balıkesir'in bir çok zenginliği ile birlikte 'sanayi şehri' olma yolcuğundaki ivmede her bir işletmede yaşanan gelişme ve büyümenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Vali Ustaoğlu açılışın ardından Karesi Tekstil Firması inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Program boyunca bir çok kesimle bir araya gelen Vali Ustaoğlu, kolluk kuvvetleri tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi almak üzere yaptığı incelemeleri kapsamında; Buğdayı Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığını, Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve Gönen İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek asayiş ve güveni temin eden personele özverili çalışmalarında başarılar diledi. 

Göreve geldiği günden bu yana şehit aileleriyle yakından ilgilenen Vali Ustaoğlu, Gönen İlçesinde gerçekleştirdiği program kapsamında, Şehit Jandarma Er Mustafa Arslan'ın ailesini ziyaret etti. Aileye nazik ev sahiplikleri için teşekkür eden Ustaoğlu, şehitlerin emanetlerine devlet olarak her zaman sahip çıktıklarını ve şehit yakınlarına kapılarının açık olduğunu dile getirdi. 

İl genelindeki yatırımları ziyaretleriyle yakından takip eden Vali Ustaoğlu, Gönen Hükümet Konağı inşaatında incelemede bulundu. Çalışmaların son durumu ile bilgi alan Vali Ustaoğlu, daha sonra Mutlular Grup tarafından muz yetiştirilen seraları gezdi, üretim ile ilgili bilgi aldı. 

İlçede vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Vali Ustaoğlu, Gönen Tuzakçı Mahallesinde düzenlenen 'Tarlada Sıfır Atık' programında vatandaşlarla bir araya geldi. Projenin tarlada sıfır atık konusunda bilinç kazandırılması bakımından önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekti. (Balıkesir Valiliği)