Türk hattatların eserlerinden oluşan Hat Sanatları Sergisi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açıldı.

Türk hattatların eserlerinden oluşan Hat Sanatları Sergisi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açıldı.
Hat Sanatları Sergisi’nin yurtdışındaki ikinci durağı Özbekistan’ın ardından Azerbaycan oldu. Bakü’deki Milli İncesanat Müzesi’nde başlayan serginin açılışına Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selçuk Karakılıç ile çok sayıda protokol ve sanatsever katıldı.

'Son derece kıymetli ve değerli buluyorum'
Açılış töreninde konuşan Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk-İslam sanatlarının ve Türk medeniyetinin örneklerin yansıtıldığı sergini önemsediklerini belirterek, 'Bizim değerlerimizin, maneviyatımızın, mayamızın birer parçasıdır bunlar. Biz bunlarla varız. Hayat bunlarla daha da anlamlı. Bu yönüyle son derece kıymetli ve değerli buluyorum' dedi.

'En kıymetli hattatların eserlerinden oluşuyor'
Seçme eserlerin Bakü’de sergilendiğini ifade eden Hattat Serkan Selalmaz, 'Türkiye’de günümüzdeki en kıymetli hattatların eserlerinden oluşan bu sergi ülkemizde ilk önce İstanbul’da ve Anadolu’nun farklı şehirlerinde sergilendi. Yurtdışında da Özbekistan’dan sonra da Bakü’de sergileniyor. Tüm sanatseverleri bekleriz' dedi.

Azerbaycanlılar hat eserlerine büyük ilgi gösterdi
İslam medeniyetinin zengin kültürel birikimine sahip olan hat sanatı, geçmişten günümüze geleneksel sanatlarımız arasındaki özel yerini koruyor. Hat Sanatları Sergisi’nin rotası yurt dışında Özbekistan’dan sonraki ikinci durağı Azerbaycan oldu. Türk hattatların eserlerinin sunulduğu Hat Sanatları Sergisi’ne Azerbaycanlılar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 hattatın 25 eserinin yer aldığı sergi, 15 Ekim tarihine kadar kapılarını Azerbaycanlı ziyaretçilere açık tutacak.