AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde düzenlediği etkinlikle Kız Çocuklarını unutmadı.

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile birlikte Balıkesir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek Özel Çocukların 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü pasta sürprizi ile birlikte kutladı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fulya Orhan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Aka ve Başkan Orkan, Özel Çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı. Dünya Kız Çocukları münasebetiyle yapılan ziyarette Özel Çocuklara pastalı sürpriz yapıldı. Özel Kız Çocuklarının sevinç gösterileriyle karşılanan Aka ve Orkan, çocuklarla sohbet ederek, mutluluklarına ortak oldular.

“BUGÜNÜN KIZ ÇOCUKLARI, YARININ GÜÇLÜ BİREYLERİ OLACAK”

Güçlü bir toplum oluşturmak için kız çocuklarının gücünü ortaya çıkarmak ve onlara değer vermekle ancak mümkün olabileceğini belirten AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, “Biliyorsunuz ki Peygamber Efendimiz kız çocuklarını çok severdi ve onlar bizim başımız tacı derdi. Bir çok hadisinde kız çocuklarının önemine değinen Peygamber Efendimiz, “Allah'tan korkunuz; çocuklarınız arasında adaletli davranınız" sözü ile bunu vurgulamaktadır. Bizde Peygamberimizin ümmeti olarak Kız Çocuklarımıza o günden bugüne gereken değeri veriyoruz ve vermeye de devam ediyoruz. Bugün ülkemizde birçok alanda kendini gösteren, başarılı çalışmaları ile taktir edilen Kız çocuklarımız ve kadınlarımız toplumumuzun temel taşları, başımızın tacıdır. Her zaman olduğu gibi, bundan sonrada Kız Çocuklarımızın yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz. Bugünün kız çocukları yarının güçlü bireyleri olacak. Bizim onlara inancımız sonsuz. Bu vesile ile tüm Kız Çocuklarımızın günü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“DÜNYA, HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİREN KIZ ÇOCUKLARI İLE GÜZELLEŞECEK”

Kız çocuklarının eğitime erişmesini ve potansiyellerini ortaya çıkarmasının büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’da, Karesi Belediyesi’nin çocuklara ayrı bir önem verdiğini söyledi. Başkan Orkan, “Bu dünyayı bugünün kız çocukları değiştirecek. Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demektir. Dünya, hayallerini gerçekleştiren kız çocukları ile güzelleşecek. Karesi Belediyesi olarak çocuklarımızı, gençlerimizi her konuda destekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında düzenlediğimiz okullar arası kompozisyon yarışması düzenledik. “Cumhuriyetimizin Yeni Yüzyılında Nasıl Bir Karesi Hayal Ediyoruz?” diyerek onların gelecek ile ilgili düşüncelerine başvurduk. İşte bu sebeple her kız çocuğu, her çocuk başarılarıyla kendi hikayesini yazma gücüne sahiptir. Başardıklarıyla kendi hikayesinin başrolü olacağına inandığımız kızlarımızın Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun” dedi.

“KIZ ÇOCUKLARI BİZİM BAŞIMIZIN TACI, GÜNLERİ KUTLU OLSUN”

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile birlikte Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki kız çocuklarını ziyaretinin ardından AK Parti Karesi Kadınları ile beraber Karesi Merkez’de Kız Çocuklarına oyuncak ve Genç Kızlara da Gül hediye ederek günlerini kutladı. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü etkinliğinde Kız Çocuklarının mutluluğu görülmeye değerdi. Başkan Aka, “Başımızın tacı kız çocuklarımızla çok güzel ve özel bir gün geçirmenin, onlarla sohbet etmenin hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin ve milletimizin teminatı, Güçlü Türkiye’nin ve Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak olan Kız Çocuklarımızın günü bir kez daha kutluyorum. Her zaman yanlarında ve onların destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

 

(Rabia Şevval Çakmak)