Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te Yunusemre Belediyesi bünyesinde bulunan Bilim Yunusemre Deneyap VEGA Takımı, DENEYAP Mekeathon yarışmasında 3.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te Yunusemre Belediyesi bünyesinde bulunan Bilim Yunusemre Deneyap VEGA Takımı, DENEYAP Mekeathon yarışmasında 3. oldu. Başarılı takım, ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı.
Tam Bağımsız Türkiye için ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST İzmir’de Yunusemre rüzgarı esti. Çiğli Havalimanında düzenlenen festivalde 1000 takım arasından son 16 takım arasına kalarak Teknofest İzmir’de Mekeathon yarışmasında finalde yarışmaya hak kazanan VEGA Takımı 3. oldu. Takım, Yunus Emre Millet Çarşısı içerisindeki Bilim Yunusemre merkezinde gece gündüz demeden teknoloji eğitmeni Mahmut Apaydın eşliğinde yoğun bir şekilde çalıştı. Yarışmada 3. olan Yağız Kesici, Yılmaz Doruk Yenigelen, Burak Adıgüzel’i tebrik eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Bilim Yunusemre atölyelerinde hazırlık aşamasında ziyaret ederek desteklediği öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Çerçi, 'Değerli öğrencilerimizin çalışmalarının sonucu olarak meyvelerini toplamaları bizleri de mutlu etti. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji hamlesi ile geleceğin Selçuk Bayraktar’larını yetiştirmeye devam edeceğiz' dedi.