Akaryakıt zamları sonrası ehliyet ve sürücü kurslarında yeniden değerleme oranında zam yapıldı.

Balıkesir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Yaşar Koyuncu'nun yaptığı açıklamaya göre "Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu ücretleri önümüzdeki süreçte B sınıfı sertifika kurs ücretlerinin en az 15.000 TL olması yönünde sürücü kursu yetkilileri görüş belirtmişlerdir"

Balıkesir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Yaşar Koyuncu'nun yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;
"Yönetmelik hükmü gereği ilimizde 2022 yılına esas olmak üzere Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu ücret belirleme komisyonunun 24.11.2022 tarihinde yaptığı toplantıda maliyet ücretini belirlemiş ve kurumlara duyurmuştur.
Balıkesir il ve ilçelerinde faaliyet gösteren sürücü kurslarının fiyatında ise 2021 yılı için % 10’luk bir artış; 2021 yılı fiyatları üzerinden 2022 yılı için  % 33’lük bir artış; 2022 yılı fiyatları üzerinden 2023 yılı için de % 145’lik bir artış gerçekleşmiştir. Sürücü kursu fiyatlarında üç yıllık süreçte toplam % 188’lik bir artış gerçekleşmiş ve B sınıfı sertifika fiyatı 6.030,58 TL olmuştur. 
Akaryakıt artışında ise üç yıllık süreçte % 400 civarında artış gerçekleşmiştir. Sürücü kursları üç yıllık süreçte % 212 oranında kayba uğramıştır. Sürücü kursları akaryakıt artışı, bakım onarım maliyeti, kurum giderleri, personel giderlerini karşılamakta sıkıntıya düşmüştür. Araçlarını yaş sınırı nedeniyle değiştirmesi gereken kurumlar aracını değiştiremez hale gelmiştir. BU YILKİ KİRA ARTIŞINDAKİ AKIL ALMAZ ARTIŞ ise sürücü kurslarını faaliyet yürütemez hale getirdi. 
Bu nedenle maliyet fiyatının yeniden değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu ücretleri önümüzdeki süreçte B sınıfı sertifika kurs ücretlerinin en az 15.000 TL olması yönünde sürücü kursu yetkilileri görüş belirtmişlerdir. Kamuoyuna duyurulur." (Rabia Şevval Çakmak)