Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Tarsus ilçesine bağlı Gülek Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Gülek Kalesi yolunda çift kat sathi asfalt ile kaplama çalışmaları gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Tarsus ilçesine bağlı Gülek Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Gülek Kalesi yolunda çift kat sathi asfalt ile kaplama çalışmaları gerçekleştirildi.
Tarihi kale içerisinde bulunan bir kaya üzerine çıkarak, otoyol fonunda binlerce kişinin fotoğraf çekmek için geldiği bölgede ulaşımı sağlayan yolun asfaltlanması, vatandaşlarda büyük memnuniyet oluşturdu. Doğal güzelliğinin yanı sıra, sosyal medya için fotoğraf ve video çekmek amaçlı bölgeye akın eden vatandaşların rahat ulaşımlarını sağlayacak 3 kilometre uzunluğundaki yolda, önce zemin iyileştirme işlemini yerine getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ardından çift kat sathi asfalt döküm çalışması gerçekleştirerek yolu güvenli geçiş yapılır hale getirdi. Ekiplerce ayrıca, Gülek mezarlık yollarında da 2.5 kilometre uzunluğunda asfalt serim işlemini gerçekleştirdi.
'Kaleye kadar çok rahat bir şekilde geldik'
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan, gerçekleştirilen çalışma neticesinde Gülek Kalesi’ne ulaşımın artık daha konforlu hale geldiğini belirterek, 'Mersin Büyükşehir Belediyesinin, merkez mahallelerde olduğu gibi, kırsal mahallelerde de hizmetleri devam ediyor. Şu anda Gülek Mahallemizde ve bin 500 metre rakımdayız. Genişliği 6 metre olan 3 kilometrelik Gülek kale yolu bitti. Daha önce zorluklarla karşılaşılan ulaşım, artık çok daha rahat ve konforlu' diye konuştu.
Kale yoluyla alakalı vatandaşların ciddi talepleri olduğunu ifade eden Gülek Mahallesi Muhtarı Tuncay Seyrek, özellikle hafta sonları bölgeye çok sayıda ziyaretçi geldiğine dikkat çekerek, 'Başkanımıza bu talepleri ilettik. Onlar da sağ olsun ilgilendiler. Şu an yolumuzu yaptılar. Başkanımız Vahap Seçer’e, Gülek Mahallesi ve Gülek Kalesi’ne yaptıkları 3 kilometre sathi kaplama yoldan dolayı teşekkür ediyorum. Hafta sonları Gülek mahallemize yaklaşık olarak 500 civarı misafirimiz geliyor. Gülek Kalesi otobana ve eski Ankara yoluna yakınlığından dolayı çok ziyaretçi alıyor. Dolayısıyla vatandaşların sıkıntısı giderilmiş oldu' dedi.
Ziyaretçiler yapılan çalışmadan çok memnun
Kaleye gelen ziyaretçilerden Mehmet Akif Can ise yolu çok beğendiğini kaydederek, 'Yapanların ellerine sağlık, çok güzel olmuş. İnsanlar buraya gelip giderken yol çok kötü olduğu için sıkıntı çekiyorlardı. Aşağıdan çıkması problem oluyordu. Ama şu an hiçbir problem kalmamış, çok rahat şekilde gelebilir ve bu manzarayı izleyebilirler' ifadelerini kullandı.