Karesi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu okul müdürü, proje okul sorumlusu ile Portekiz ve Polonya proje ekibi öğretmenleri; Erasmus+ projelerini tanıtmak üzere Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Okul Müdürü Gökhan Özbarutluoğlu, Proje Okul Sorumlusu ve İngilizce Öğretmeni Demet Koçoğlu, Polonya Proje Ekibi öğretmenleri Waldemar Cymes ve Wioletta Napiórkowska ile Portekiz Proje Ekibi öğretmenleri Lúcia Tardão ve Manuela Valentim'in bulunduğu ziyarette; yabancı dil öğretimini bilişim teknolojileri ile öğretmeyi hedefleyen, başarıyla sürdürülen projenin tanıtımı yapılarak hedefleri üzerinde duruldu.

2021 yılının Şubat ayında KA210-SCH Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklık kapsamında başlayan "2021-1-PL01-KA210-SCH-000032421 DREAM" isimli Erasmus+ projesi; 2021 yılının Haziran ayında Polonya'da gerçekleştirilen öğretmenler toplantısı, 2022 yılının Ekim ayında Polonya'ya düzenlenen ilk öğrenci hareketliliği ve 2023 yılının Haziran ayında Portekiz'e düzenlenen 2. öğrenci hareketliliği olarak verimli bir şekilde sürdürüldü.

"3. Öğrenme Hareketliliği" kapsamında ise Polonya ve Portekiz'den gelen öğrenci ve öğretmenler; Karesi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulunun ev sahipliğinde, 24-30 Eylül 2023 tarihleri arasında etkinliklerini yürütmek amacıyla planlamalar doğrultusunda Balıkesir'de çalışmalara başladı. Türkiye hareketliliğinde 'Block Tabanlı Yapay Zeka ile Programlama' ve çeşitli workshoplara katılacak olan öğrencilerin; kültürü tanımak için Bursa, Efes Antik Kenti ve Ayvalık'a ziyaretler yaparak hem kültürlerarası farkındalıklarını geliştirmeleri hem de İngilizce iletişim becerilerini artırmaları hedefleniyor. Yabancı dil öğretimini, bilişim teknolojilerinden destek alarak öğretmeyi hedefleyen proje 2024 yılının Şubat ayında sona erecek.(Necdet Pekmezci)