Balıkesir’de yaşanan siyasi boşluğu fırsat bilen İl Müdürleri skandal atamalara imza atmaya ve Balıkesir çocuklarını doğramaya başladı.

Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde ezber bozan atamalara imza attı. Siyasetin algısı başka bir yöndeyken, yangından mal kaçırır gibi yapılan bu atamalar ilerleyen günlerde Balıkesir’deki tüm bürokrasiyi zor duruma sokacak!

TARIMDA APAR TOPAR ATAMALAR!

Balıkesir Tarım İl Müdürlüğünde yıllardır görev yapan 3 isim apar topar görevden alınarak yerlerine başka isimler atandı. Üstelik görevi değiştirilen isimler bu değişikliği sadece whatsapp mesajından öğrendi. Kurumda onlarca şube müdürlüğü olmasına rağmen sadece Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Tarımsal Altyapı ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne atama yapıldı. Özellikle bu 3 şube müdürlüğünün seçilmesi ise atamaların tamamen kurgulanmış bir olay olduğu sinyallerini verdi.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİKTE GARİP ATAMALAR!

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde de durum farklı değil. Bu kurumda da alel acele yapılan atamalar kafaları karıştırdı. Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü, Kooperatifler Şube Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü bir yazı ile değişime uğradı. Yıllardır görevlerini layıkıyla yerine getiren isimler daha ne olduğunu anlamadan başka görevlendirmelerle görevlerinden uzaklaştırıldı.

SİYASİ BOŞLUK FIRSATA MI ÇEVRİLDİ!

Herkesin bildiği gibi kurumlarda yapılan bu atamalarda siyasi irade asla yok sayılamaz! Şayet siyasi iradeye rağmen bu atamalar yapılırsa bürokratların başı biraz ağrıyabilir. Fakat bilindiği üzere Balıkesir’de şuan gündem AK Parti’nin İl Başkanının belirlenmesi. Siyasi erkler henüz bir isimde karar kılmamışken, bürokraside yaşanan bu ani değişimler, ilerleyen günlerde atamaların altına imza atan müdürleri zor duruma sokabilir.

DİKKAT! SİYASET BÜROKRASİYE BEDEL ÖDETMESİN!

Balıkesir’de kurumlardaki bu başıboşluk ve atamalar önümüzdeki günlerde siyasilerin ana gündem konusu olabilir. Her ne kadar şuan algı farklı bir yönde olsa da, siyasi boşluğu kullanarak atama yapanlar bu konu ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalabilir. Daha da açık konuşmak gerekirse; siyasi erkler şuan kurumlarda neler döndüğünü tek tek not alıyor. Tarım ve Çevre şehircilik gibi kurumlarda atama dalgası başlaması, yakında Milli Eğitime sıçrayacak olması uzaktan da olsa izleniyor.

BU ATAMALAR HEKESİ ZORA SOKACAK!

Balıkesir’de siyasi boşluk doldurulduğunda, yani İl Başkanı atandıktan sonra aradaki boşlukta neler yaşandığı, neler kurgulandığı, kimlerin hangi kuruma kimleri atadığı, kimlerin ayağının kaydırıldığı, kimlerin yeni bir düzen ve tezgâh kurduğu kayıt altında. Balıkesir kendi çocuklarını yedirmeyi sevmez. Boşluktan yararlanıp yapılanların Sümen altı edileceğini düşünenler de çok büyük bir yanılgıya düşer.. Bizden uyarması! Gerisi bu skandal atamalara imza atan müdürlere kalmış... Hep birlikte önümüzdeki günlerde yaşanacak SİYASET-BÜROKRASİ hesaplaşmasını izleyeceğiz!

Tamam İl Müdürlerini anlıyoruz! Kendi ekiplerini kurmak istemeleri çok doğal. Bu değiştirilen isimlerin suçu da olabilir. Görevlerini layıkıyla yerine getirmemişlerdir, uyumlu veya verimli çalışma konusunda sıkıntıları vardır. Bizim atamalara karşı çıktığımız yada yanlış dediğimiz bir durum yok. Bu atamalarda sorun olan kısım, atama sırasında takınılan tavır. Yıllardır kurumda çalışan emek veren insanların yerlerini bir whatsapp mesajıyla, yada mesai saatleri dışında yazılan bir yazıyla değiştirmeniz doğru değil. Ortada bir suç yada suçlu varsa evet cezasını çeksin fakat tavır ve uslup bu şekilde olmamalıydı. (Ebru Erdem)